Suudi Arabistan: Lübnan’dan gelen büyük miktarda uyuşturucu sevkiyatı ele geçirildi

Suudi Arabistan’da, Lübnan’dan gelen demir plaka yüklü bir tırda gizlenmiş olan 14 milyon 400 bin amfetamin hapı ele geçirildi.

Narkotik Kontrol Genel Müdürlüğü Sözcüsü Muhammed el-Necidi, Zekât, Vergi ve Gümrük Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen operasyonda, Lübnan’dan gelen demir plaka sevkiyatında gizlenen 14 milyon 400 bin amfetamin hapın Cidde’deki İslam Limanı’nda ele geçirildiğini bildirdi.

Necidi, Riyad’da bir vatandaşın uyuşturucu kaçakçılığı girişimine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındığını ve savcılığa sevk edildiğini belirtti.

Suudi Arabistan, Lübnan’dan gelen bir meyve konteynerinde uyuşturucu madde bulunması üzerine 23 Nisan’da Lübnan’dan gelen meyve ve sebzelerin kendi topraklarına girişini veya geçişini engellemeye karar verdi.

Ayrıca, Lübnanlı yetkililerin sistematik uyuşturucu kaçakçılığını durdurmak için kararlı önlemler alması gerektiğini ifade etti.

Suudi Arabistan’daki yetkililer, geçtiğimiz günlerde 90 milyondan fazla amfetamin tableti, 7,9 ton esrar ve 420 kilogram kokain kaçakçılığını engelledi.

Dost ülkelerle yürütülen sürekli koordinasyon ve işbirliği, uyuşturucu kaçakçılığını engelleyen başarılı operasyonlara katkıda bulundu.

Şarkul Avsat