SOHR: ABD saldırısında Iraklı 7 Haşdi Şabi unsuru öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün gece İran yanlısı milislerin Suriye- Irak sınırına yakın ve sınırdaki askeri bölgelerine ABD tarafından hava saldırısı düzenlendiğini ve saldırı sonucunda 7 Iraklı Haşdi Şabi unsurunun öldüğünü bildirdi.

Londra merkezli gözlemevi bugün yaptığı basın açıklamasında, bu unsurların Irak sınırında Deyrizor’un doğu kırsalını hedef alan ABD hava saldırısında öldüğünü belirtti. Saldırının bir mühimmat ve silah deposunun yanı sıra başka bir askeri noktanın imhasına neden olduğuna da dikkati çeken SOHR, bazılarının durumu kritik olan yaralılar nedeniyle ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Irak’taki Haşdi Şabi kuvvetleri, ABD uçaklarının Irak- Suriye sınırındaki karargahlarını bombaladığını kabul etti. Haşdi Şabi’de 14. Tugay Komutanı Ahmed el-Maksusi, yaptığı basın açıklamasında saldırının çok sayıda gücün ölmesine neden olduğunu belirtti. Maksusi, “Bu aziz vatanın dayanıklı bir kalkanı olarak kalacağız. Karşılık vermek ve intikam almak için tamamen hazırız. Genel Komutanlığın emrindeyiz” dedi.

27 Haziran’da ABD Başkanı Joe Biden, Irak ve Suriye arasındaki sınır bölgesinde İran destekli silahlı gruplara karşı hava saldırıları başlatma emri verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (PENTAGON) Basın Sekreteri John Kirby, yaptığı açıklamada İran destekli milislerin, hedef alınan tesisleri ‘ABD personeline ve Irak’taki tesislerine karşı insansız hava araçları kullanarak saldırılar başlatmak’ için kullandığını açıkladı.

Şarku’l Avsat