Dünya Gıda Programı: Suudi Arabistan’ın 858 milyon dolarlık katkıları Yemen’de kıtlığı önledi

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), Suudi Arabistan’ın, kıtlık riski taşıyan Yemen’deki en savunmasız kişilerin acil gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak için Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) aracılığıyla sağladığı 60 milyon dolarlık katkıyı memnuniyetle karşıladı.

WFP İcra Direktörü David Beasley, “WFP’nin hayat kurtaran operasyonlarına yönelik acilen ihtiyaç duyulan bu katkı için Suudi Arabistan’a minnettarız. Bu katkı olmadan ülkedeki geniş çaplı insani yardım müdahalemiz sürdürülemez” dedi.

Beasley konuya dair açıklamasında, “Suudi Arabistan’ın yardım kolu KSrelief aracılığıyla yaptığı katkıyla, WFP yaklaşık 13 milyon insanı destekleyen hayat kurtarıcı gıda yardımı programıyla önümüzdeki birkaç ay içinde kritik boşlukları kapatabilecek. WFP, ailelere sağlanan aylık gıda sepetinin temel unsurları olan buğday tanesi veya un ve bitkisel yağ tedarik edecek. Bu, 15 ilde 4,9 milyon gıda güvencesi olmayan insana yardım edecek” ifadelerini kullandı.

Bu destek için Suudi Arabistan’a teşekkür eden Beasley, “Katkı, Yemen’in artan gıda fiyatlarının yanı sıra sağlık sistemine baskı yapan ikinci yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dalgasıyla mücadele ederken geldi. Acil gıda yardımı milyonlarca insan için bir yaşam çizgisidir” diye konuştu.

Beasley ayrıca, Suudi Arabistan’ın WFP’nin Yemen’deki müdahalesini desteklemeye yaptığı katkıların 380 milyon doları 2019’da olmak üzere, 2018’den bu yana 858 milyon dolara ulaştığını da belirtti.

Bu katkıların, WFP’nin faaliyetlerini genişleterek 13 milyon kişiye ulaşmasına yardımcı olduğunu ve bunun da Yemen’deki kıtlığın önlenmesine yol açtığını da vurguladı.

Şarkul Avsat