Prens Halid bin Selman, ABD ziyaretinde birçok yetkili ile bölgedeki durumu görüştü

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, gerçekleştirdiği ABD ziyareti sırasında birçok yetkili ile görüştü.

Prens Halid söz konusu temasları hakkında yaptığı açıklamada, ABD ziyareti sırasında, ABD Savunma Bakanlığı’nda Savunma Bakanı Lloyd Austin, Genelkurmay Başkanı Mark Milley ve Savunma Bakanlığı Savunma Politikaları Müsteşar Dr. Colin Kahl ile görüştüğünü bildirdi.

Görüşmelerde, iki dost ülke arasında özellikle savunma alanındaki stratejik ortaklık ve bölgede istikrarın korunmasına yönelik ortak çabanın yanı sıra iki ülkenin karşı karşıya olduğu önemli zorluklar ele alındı.

Prens Halid bin Selman, Ulusal Güvenlik Konseyi Afrika ve Orta Doğu Direktörü Brett McGurk ve ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking ile de ortak bir toplantıda bir araya geldi.

Görüşmede Yemen’deki son gelişmeler, Suudi Arabistan’ın kardeş Yemen halkına ve meşru hükümete destek konusundaki sağlam duruşu ile kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma ve Yemen’de güvenlik ve istikrarı sağlama çabaları ele alındı.

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı, ABD’nin Afrika Boynuzu Özel Elçisi Jeffrey Feltman ile de bir araya gelerek Afrika Boynuzu bölgesindeki önemli gelişmeleri ele aldı.

Görüşmede ayrıca Suudi Arabistan’ın güvenlik ve istikrarın temellerini atma ve Afrika kıtasında kalkınma ve refah sağlama çabaları da gözden geçirildi.

Prens Halid bin Selman, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Prens Halid bu görüşme hakkında ise, “ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile yaptığım görüşmede, iki ülke arasındaki ortaklık çerçevesinde karşılıklı koordinasyonu, son bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ve bir dizi ortak çıkar konusunu ele aldım” şeklinde bir açıklama yaptı.

Şarkul Avsat