(Fotoğraf: Şarku’l Avsat)

ALECSO Yürütme Konseyi’ne Suudi Arabistan başkanlık edecek

Tunus merkezli Arap Birliği Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütü (ALECSO) Yürütme Konseyi, Suudi Arabistan’ın örgüt temsilcisi Hani el-Mukbil’i, 21 Arap ülkesinin katıldığı oylamada oy çokluğu ile 2021-2023 dönemi ALECSO Yürütme Konseyi Başkanı olarak seçti.

Kültür Bakanı ve Ulusal Eğitim, Bilim ve Kültür Komitesi Başkanı Prens Bedir bin Abdullah bin Ferhan, Suudi Arabistan’ın ALECSO örgütünün Yürütme Konseyi başkanlığını kazanmasının, ülkenin eğitim, bilim ve kültür alanlarını geliştirmede bölgesel ve uluslararası liderliğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Kültür Bakanı, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a kültür sektörüne verdikleri büyük destek için teşekkür ve takdirlerini iletti.

ALECSO Yürütme Konseyi Başkanı seçilen Hani el-Mukbil de, bu makama kendisini aday göstererek verdikleri destek için Kral Selman ve Veliaht Prens’e teşekkür etti.

Mukbil, örgütün hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak, diyalog ve işbirliğini geliştirmek ve kardeş Arap ülkeleri arasındaki ortak çalışmalarda örgüte hizmet eden her şeyi desteklemek için mevcut konsey üyeleriyle birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini sözlerine ekledi.

Şarkul Avsat