Suudi Arabistan'da koronavirüs test merkezi (SPA)

Suudi Arabistan’da son 24 saatte bin 177 yeni vaka kaydedildi

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ülkede bin 177 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği ve ülkedeki toplam vaka sayısının 500 bin 83’e ulaştığını belirtti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, bin 395’i yoğun bakımda tedavi gören ağır hastalar olmak üzere aktif vaka sayısı 10 bin 895’e düştü.

Bakanlığa göre, bin 516’sı son bir günde olmak üzere şu ana kadar 481 bin 225 kişi iyileşirken, son 24 saatte 16 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı ise 7 bin 963’e yükseldi.

Bakanlık, ihtiyati tedbirlerin uygulanmasında rehavete karşı uyararak, maske takmak, sosyal mesafeye dikkat etmek ve elleri sık sık sterilize etmek gibi önleyici tedbirlere bağlı kalmanın önemini vurguladı.

Bakanlığın söz konusu açıklamasında, ülkede şu ana kadar 19 milyon 423 bin 184 doz aşı yapıldığı da ifade edildi.

Diğer yandan, Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, ibadet edenlerin güvenliğinin sağlanması kapsamında 4 bölgede geçici olarak kapatılan 9 caminin sterilize edildikten sonra yeniden açıldığını duyurdu. Bakanlık, 154 gün içinde sterilize edilerek kullanıma hazır hale getirilen cami sayısını bin 805’e çıktığını belirtti.

Bakanlık, önlem olarak sterilize edilen ve yeniden açılan camilerin el-Kasım bölgesinde 4, eş-Şarkiya ve el-Baha bölgelerinde 2 ve Riyad bölgesinde ise 1 olduğunu kaydetti.

Tüm camilerin sürekli temizlik ve bakımının yanı sıra, ibadet edenlerin güvenliğini daha fazla sağlamak için bu tedbirlerin alındığını belirten Bakanlık, herkesi ihtiyati tedbirlerle ilgili tüm talimatlara uymaya ve camilere gelenlerin güvenliği ve sağlığı için bu konuda işbirliği yapmaya çağırdı.

Şarkul Avsat