Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu yeni dönüşüm stratejisini açıkladı

Suudi Arabistan Menkul Kıymetler Borsası’nda (Tadawul) işlem gören Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG), medya ve haber platformlarını geliştirip, dijitalleştirerek bölgesel ve küresel olarak genişlemeyi hedefleyen yeni dönüşüm stratejisini duyurdu.

Yeni platformlar oluşturup, küresel şirketlerle stratejik ortaklıklar kurarak, 5 ana sütundan oluşan programları ile anlamlı ve gelecek vadeden yatırımlar yapacak olan SRMG, Bloomberg ve The Independent gibi önde gelen medya kuruluşlarıyla halihazırda başarılı ortaklıklara ve iş birliklerine sahip.

Şarku’l Avsat, Asharq News ve Arab News dahil olmak üzere 30’dan fazla büyük medya kuruluşuna sahip olan ve aylık toplam 165 milyon erişime sahip olan SRMG, yeni yönetim ekibinin liderliğinde yeni dijital ve sosyal platformlar aracılığıyla tüketicilere orijinal, özel ve birinci sınıf içerik sunmaya, kablo ve uydu erişimini güçlendirmeye odaklanıyor.

Grubun dönüşüm stratejisi, bölgesel ve uluslararası varlığını geliştirmek, kalkınma, yenilik ve iş çeşitliliğine yönelik umut verici fırsatlar yaratmak için şu beş ana sütuna dayanıyor;

1- SRMG Medya: Dijital Platformlar, Podcast’ler ve Multimedya

İzleyicileri özgün, benzersiz ve özel içerikle çekmek için yeni platformlar oluşturulacak, bunlar dijitalleştirilecek ve içerik hazırlanacak.

2-SRMG International: Uluslararası Yatırımlar ve Ortaklıklar

Grubun yatırımları artırılarak, küresel deneyime sahip deneyimli medya profesyonellerinden oluşan bir ekip tarafından yönetilen bölgesel ve küresel ortaklıklar ve stratejik yatırımlar yoluyla küresel bir ağ oluşturulacak.

3-SRMG Think: Araştırma ve Anket

Ortadoğu ve dünyanın dört bir yanından benzersiz öngörüler ve uzman analizleri sağlanacak.

4- SRMG X: Etkinlikler, Konferanslar ve Sergiler

Dijital dünyada kişisel katılım için önemli fırsatlar sağlayacak önde gelen etkinlikler düzenlenecek.

5- SRMG Laboratuvarları: İnnovasyon ve Eğitim

Yeni nesil medya profesyonellerini, gazetecileri ve içerik oluşturucuları eğitmeye yardımcı olurken, bölgesel medya alanında yetenek, teknoloji, yaratıcılık ve yenilik teşvik edilecek.

SRMG Başkanı Abdurrahman İbrahim Ruveyta konuya dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Neredeyse 50 yıldır, Şarku’l Avsat, Arab News, Sayidaty gibi gazetelerimiz ve medya yayın organlarımız Ortadoğu bölgesindeki hikayeleri, olayları ve bunların dünyadaki yansımalarını aktarmada önemli bir rol oynadı. Şimdi, yeni stratejimizle hareket ederek, küresel odağımızı genişleterek ve büyüyen medya sektöründe bölgesel ayak izimizi genişleterek benzersiz ve yerleşik konumumuzu güçlendireceğiz. Yeni platformlar ve uluslararası ortaklıklar aracılığıyla, küresel izleyicileri ilgili ve güvenilir haber ve bilgilerle güçlendireceğiz. Yeni nesil medya profesyonelleri, gazeteciler ve içerik oluşturucuların geliştirilmesine yardımcı olarak, yetenek ve yeniliği teşvik ederek gazetecilikte ve haber odalarımızda çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz.”

SRMG CEO’su Cumana er-Raşid ise, “Premium içerik oluşturmaya, yeni platformları tanıtmaya ve yeni hizmetlerle erişimimizi genişletmeye odaklanmamız, SRMG’nin bölgenin medyadaki dijital geleceğinin birincil itici gücü olmasını sağlıyor. Yeni platformlar, SRMG’nin Ortadoğu’da önde gelen medya kuruluşu konumunu güçlendirmek için gazetecilerimizin verilerle desteklenen ve en son teknolojiyle yönlendirilen izleyici merkezli içerik sunmasına olanak tanıyacak” şeklinde konuştu.

Raşid ayrıca yeni dönüşüm stratejisinin, grubun başarı ve yenilik yolculuğunda yeni bir bölümü temsil ettiğinin altını çizerek, “Sunduğumuz hizmetleri genişletip, medya pazarında lider konumumuzu geliştirirken ilgili ve çeşitli medya içeriği sağlamaya devam ederek, izleyicilerimizle olan etkileşimimizi artırmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat