Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi (Youtube)

Sisi, Nahda Barajı krizi konusunda Mısırlılara güvence verdi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, “Mısır’ın ulusal güvenliğine zarar vermek, kim ne düşünürse düşünsün geçilemeyecek bir kırmızı çizgidir” dedi.

Sisi, ‘İnsana Yakışır Yaşam’ girişiminin Kahire Uluslararası Stadyumu’nda kutlanması sırasında yaptığı konuşmada Mısırlılara halkın Nahda Barajı (Rönesans) krizinden duyduğu endişeye atıfta bulunarak, “Endişelenmeyin ve kimsenin sözünü dinlemeyin” diye konuştu.

Ahram gazetesine göre, Sisi Mısırlılara hitaben yaptığı konuşmada, “Halka karşı ahdimi, dürüstlüğümü ve güvenimi yeniliyor, vatan için çalışıyor ve halkın sahip olduğu kaynakları koruyorum. Hayal kırıklığı yaratmak için söylenenlere kulak asmayın. Mısır’a herhangi bir zarar gelmeden önce ben ve ordunun yok olması gerekecek” ifadelerini kullandı.

Sisi, “Aklı önceleyip, barışı tercih etmek hiçbir şekilde bu milletin menfaatlerine zarar gelmesine izin vermek anlamına gelmez. Tüm sorunlarımızı rasyonel bir akıl ve derin bir düşünce ile ele alıyoruz. Hiçbir zaman insanların duygularını kışkırtmaya çalışmadık” dedi.

Su sorunuyla ilgili endişenin meşru bir dayanağı olduğuna dikkati çeken Sisi, “Her zaman herkes için en iyisini istediğimizi vurguluyoruz” diyerek, Etiyopya ve Sudan’ı Nahda Barajı’nın doldurulması ve işletilmesi konusunda bağlayıcı bir yasal anlaşmaya varmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Sisi konuşmasının sonunda, “Bütün adımlarımız iyi gidiyor. Tek yürek olmadan hiçbir zorluğun üstesinden gelmeyi başaramayız” diye konuştu.