Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef (SPA)

Suudi Arabistan: Bu yılki olağanüstü şartlar Hac ibadetinin geliştirilmesi için örnek bir modeldi

Kurban Bayramı münasebetiyle Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın 2021 Hac sezonunun başarılı geçmesindeki rollerinin önemi vurgulandı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı ve Yüksek Hac Komitesi Başkanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef, Hac döneminin bu yıl olağanüstü şartlara tanık olduğunu bildirdi. Bu yılki olağanüstü şartların Hac ibadetinin geliştirilmesi için örnek bir model olduğunu söyledi. Bunun yüksek teknolojiler ve ileri yöntemler kullanılarak Hac yolculuğunun geliştirilmesi, dolayısıyla Vizyon 2030 hedeflerine ulaşılması yolunda model olma özelliği taşıdığını belirtti. Nayef, bu yılki Hac sırasında herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmadığı gibi enfeksiyon veya karantina vakası da kaydedilmediğini bildirdi.

Ayrıca Kurban Bayramı münasebetiyle Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın 2021 Hac sezonunun başarılı geçmesindeki rollerinin önemi vurgulandı.

İçişleri Bakanı, Kral Selman’a gönderdiği mesajında şunları söyledi:

“2019 yılındaki olağanüstü Hac sezonundan dersler alınarak bu yılki Hac sezonunda Allah’ın izniyle tüm planlar (güvenlik, sağlık, önleyici tedbirler, teşkilatlanma ve hizmet) erkenden uygulamaya kondu. İlgili planlar, hacıların yolculuğuna ilişkin titiz düzenlemelerin yanı sıra kamu ve özel sektör güvenlik çalışanlarının sahip olduğu yüksek koordinasyon ve profesyonellik ile uygulandı. Mekke’ye geldikleri andan itibaren, kutsal mekânlarda kaldıkları süre boyunca ibadetlerini icra ederken hacıları yönlendirmek suretiyle; gelişmiş teknolojileri kullanarak ve pandemiye karşı tüm önleyici ve ihtiyati tedbirlerin yerinde uygulanmasını da sağlayarak bu yılki Hac Allah’a şükür, hacıların huzurunu bozan hiçbir şeye tanık olmadan ve herhangi bir enfeksiyon ya da karantina vakası da kaydedilmeden tamamlandı.”

İçişleri Bakanı, Veliaht Prens’e gönderdiği mesajında da şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl ki olağanüstü Hac sezonu, modern teknolojiler ve gelişmiş yöntemler kullanarak Hac yolculuğunu geliştirmek ve önderliğinizdeki Krallık’ın Vizyon 2030 hedeflerine ulaşmak için somut adımlar atılması açısından örnekti.”

Şarku’l Avsat