Newsbridge, tarafından sağlanan teknoloji çözümü, medya varlıklarının akıllı bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyor (Şarku’l Avsat)

Asharq News, yapay zeka yoluyla arşivleme teknolojisini kullanmak için ‘Newsbridge’ ile ortaklığa giriyor

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu’nun (SRMG) sahibi olduğu Asharq News (eş-Şark), yeni nesil medyayı geliştirmeyi amaçlayan bir bulut bilişim platformu olan ‘Newsbridge’ ile ortaklık sağlandığını duyurdu. Newsbridge, yapay zeka teknolojisini kullanarak ve belirli bir zaman etiketine sahip meta verilerden yararlanarak multiform arşivleme hizmeti sağlıyor.

Newsbridge’in Asharq News’e sağladığı yeni nesil çözümler, yapay zeka ve ölçeklenebilir işleme mekanizmalarının kullanımıyla arşivlerin birden çok formatta otomatik olarak indekslenmesine olanak tanıyor. Söz konusu mekanizma, medya materyallerini organize etmeye ve onları akıllı gruplar veya klasörler halinde sınıflandırmaya yarıyor. Ayrıca Asharq News için medya materyalleri arşivinin özel veri modelinin, gelecekteki gelişmelere ayak uydurmasını sağlıyor.

Asharq News İçerik Kütüphanesi ve Medya Yönetimi Bölümü Kıdemli Direktörü Cathy Patrick, “Newsbridge ile olan ortaklığımız, yapım ekiplerimize ihtiyaç duydukları İngilizce veya Arapça görüntüleri bulmaları için hızlı ve verimli bir yol sağlamaktadır. İş yerinde doğruluğu, verimliliği ve konforu artırmak için öncü yapay zeka destekli arşivleme teknolojisinden yararlanmayı arzuluyoruz” dedi.

Öte yandan Newsbridge CEO’su Philip Pettipunt, “Asharq News’in medya sektöründe yenilikçilik açısından lider olarak görülen sicili, ortaklığımızın önemini artırıyor. Newsbridge tarafından sağlanan yapay zeka teknolojisini kullanarak çok formatlı bir arşivleme hizmeti sunmak, eş-Sark’ı medya sektörünün geleceği için yeni bir standart olarak belirliyor” diyerek, bu teknolojilerin yeni nesil medya keşif ve erişim süreçlerini temsil ettiğini dile getirdi.

Newsbridge, yapay zeka tarafından desteklenen ve kullanıcı tecrübesinde bir devrimi temsil eden yeni nesil bir bulut platformu sunuyor. Büyük miktarda medya malzemesinin yönetimine ve işlenmesine izin veriyor ve içeriğe benzeri görülmemiş bir erişim sağlıyor.

Yüzlerin, nesnelerin, sahnelerin, sesin metne dönüşmesinin ve anlamsal bağlamın tanınması süreçlerini hesaba katan bu teknolojik çözüm, bu medya malzemelerine erişim, arşivleme veya araştırma açısından medya varlıklarının akıllı yönetimine olanak tanıyor.

Asharq News’in gelişmiş donanımı yeşil ekran, ‘Barco 2 LI Dubai’ ekranı, tamamen sanal bir stüdyo, kontrol odasından uzaktan yönetilebilen kameralar, otomatik kameralar, dört ekranlı hareketli video duvarı, LDL ekranı, artırılmış gerçeklik sistemi, LiveU dosya paylaşım sistemi ve izleyicilerle etkileşim kurmak için ‘Megafon TV’ platformu içeriyor.

Şarku’l Avsat