Twitter, çeşitlendirme planlarının bir parçası olarak doğrudan bir alışveriş aracını test ediyor

Twitter, dün (28 Temmuz Çarşamba) markaların ürünlerini doğrudan ağ üzerinden satmasına olanak tanıyan bir araç başlattı. Bu durum, çeşitlendirme stratejisi çerçevesinde diğer sosyal ağlar tarafından da benimsenen bir yöntem.

ABD merkezli platform, gelir ihtiyacı ve çok fazla reklam yayınlama riski arasında bir denge kurmaya çalışıyor.

Bu bağlamda yeni şekilleri ve ücretli abonelikleri test ediyor. Haziran sonunda ağın gelir kaynağı olabilecek günlük kullanıcı sayısı, yani ağ üzerinden reklam alan kişi sayısı 206 milyona ulaştı.

Twitter’ın yayınladığı beta sürümüne göre reklam verenler, profillerine ‘Satış Modülü’ adı verilen bir eklenti ekleyerek, kullanıcıların ‘özelliklerini görmek ve hatta satın almak’ için uygulamadan ayrılmak zorunda kalmadan öğeleri görüntülemelerine olanak tanıyacak.

San Francisco merkezli grup, yaptığı açıklamada “Ürünler hususunda Twitter tarafından kolaylaştırılan konuşmaların gücüne inanıyoruz” dedi.

Araç, başlangıçta ABD’deki birkaç ticari markası için İngilizce dil seçeneğiyle ve Apple cihazları üzerinden sunulacak.

Twitter’ın bu hamlesi, Facebook ve diğer sosyal ağların bu alanda büyük bir varlığa sahip olmasının ardından gelişti. Bu varlık, Kovid-19 pandemisi sırasında e-ticaret patlamasıyla daha da artmıştı.

Örneğin Instagram’da, doğrudan uygulama üzerinden satın almak için influencerların fotoğraflarında görünen markaların veya modellerin giydiği kıyafetlerin üzerine tıklamak mümkün.

Twitter, tüketiciyle ilgili seçenekleri beş yıl önce hizmetine dahil etmeyi düşünmüştü. Ancak ağın baş ürün sorumlusu Bruce Falk’a göre daha sonra diğer özelliklere odaklandı.

Falk, dün yaptığı açıklamada, “Geri döndük. Twitter üzerinden alışveriş potansiyelini test etmek için daha fazla enerji harcıyoruz” dedi.

Şarku’l Avsat