Suudi Arabistan’da son 24 saatte bin 63 yeni vaka tespit edildi

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde bin 63 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 527 bin 877’ye yükseldiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, bin 434’ü ağır hasta olmak üzere aktif vaka sayısının 10 bin 624 olduğu belirtildi.

Bakanlığa göre, bin 620’si son bir günde olmak üzere şu ana kadar 508 bin 994 kişi iyileşirken, son 24 saatte 10 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı ise 8 bin 259’a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, şu ana kadar 27 bin 382 bin 111 doz aşı yapıldığı bilgisini de verdi.

Bakanlık, mutasyona uğrayan varyantların hızla yayıldığını belirterek, ihtiyati tedbirlere bağlı kalmanın önemini vurguladı ve herkesi iki doz aşı olmaya çağırdı.

Sağlık Bakanlığı ayrıca, vatandaşların günün her saatinde bilgi edinmek, sağlık hizmeti almak ve koronavirüs hakkındaki gelişmeleri öğrenmek için 937 nolu danışma hattını aramasını tavsiye etti.

Diğer yandan, Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, cemaat arasında koronavirüse yakalanan kişilerin olmasının ardından 3 bölgede geçici olarak kapatılan 5 caminin açıldığını duyurdu.

Toplamda 177 günde geçici olarak kapatılmasının ardından yapılan sterilizasyon işlemleri ile açılan cami sayısı bin 929’a yükseldi.

Bakanlık, herkesi ihtiyati tedbirlerle ilgili tüm talimatlara uymaya ve camilere gelenlerin güvenliği ve sağlığı için bu konuda iş birliği yapmaya çağırdı.

Şarkul Avsat