Umman, öğrencileri aşılamaya başlıyor

Aşılama kampanyası, vatandaşların yoğun katılımına tanık oluyor

Umman Sultanlığı’nda Zufar Valiliği Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü dün (Pazar), 12 yaş ve üzeri öğrencilere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karşıtı aşıların ilk dozlarının uygulanacağı bir aşılama kampanyası başlattı. Umman resmi haber ajansı ONA’ya göre, söz konusu aşı kampanyası, Sağlık Bakanlığı’nın ülkenin tüm valiliklerinde, aşılamada hedef olarak belirlenen grupları genişletmek üzere yürüttüğü çabalar kapsamında geldi.

Zufar Valiliği Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Halid bin Muhammed el-Meşihi aşılama sürecinin, vatandaşların ve sakinlerin yoğun talebinin yanı sıra aşılama için belirlenen grupların genişletilmesi sayesinde büyük bir gelişme kaydettiğini söyledi. Aşılama kampanyasında kaydedilen gelişmenin, hükümetin, ülkenin dört bir yanında yeterli miktarda aşı uygulamak ve ülke halkının güvenliğini sağlamak için yorulmak bilmeksizin gösterdiği ilginin ve kararlılığının boyutunu yansıttığını belirtti.

Meşihi tüm aşı merkezlerinin, ikinci dozu alma hakkı verilen kişilere ikinci dozun, daha önce aşı olmamış kişilere ise ilk doz aşıların uygulanmaya devam etmenin yanı sıra, 12 yaş üzeri öğrencilerin ilk doz aşılarını uygulamak için hazır olduğunu belirtti. Yetkili aşılama sürecini kolaylaştıran organizasyon prosedürlerine göre, veliler ile çocuklara aşı yapılacak yer ve zamanlara yönelik sürekli olarak koordinasyon ve iletişim halinde olduklarını vurguladı. Mehişi ayrıca virüsün yayılmasını önleyerek salgının azalmasına katkıda bulunmak ve herkesin güvenliğini sağlamak amacıyla öğrencilerin bu ulusal girişimden yararlanmaları ve aşı olmaya teşvik edilmeleri için bir bilinçlendirme kampanyası yürütüldüğünü de belirtti.

Zufar Valiliği Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Genel Müdürü Şeyh Yakup bin Seyf el-Şehimi ise, valilikte yürütülen aşılama kampanyasında hedeflenen toplam öğrenci sayısının, çeşitli devlet ve özel okullardan 26 bin 126 öğrenci olduğunu bildirdi. Şehimi, öğrencilerin yanı sıra okullardaki idari ve eğitim personellerinden aşı olmamış olanların aşılanması için belirlenen merkezlerin kararlaştırıldığını belirtti.

Diğer yandan Sağlık Bakanlığı dün son 3 gün içerisinde, Kovid-19’a bağlı 30 can kaybı, 686 yeni vaka ve 2 bin 294 iyileşen vaka kaydettiğini belirtti.

ONA’nın aktardığına göre, Bakanlık yaptığı açıklamada yoğun bakımda bulunan vaka sayısının 163’e ulaştığını belirtti. Bakanlığa göre, ülkede salgının başlangıcından bu yana kaydedilen toplam vaka sayısı 298 bin 706’ya yükselirken, iyileşen kişi sayısı 285 bin 57’ye, iyileşme oranı 95,4, can kaybı ise 3 bin 936’ya, ölüm oranı yüzde 3,1 yükseldi.