İran’da iki gündür kayda geçen rekor vaka sayılarının ardından durumda nispeten iyileşme yaşanıyor

Son iki gündür rekor vaka sayılarına tanık olan İran’da tablo hafif de olsa iyileşmeye başladı. İran Sağlık Bakanlığı önceki gün 508 kişinin koronavirüsten yaşamını yitirdiğini ve 39 bin 139 yeni vaka tespt edildiğini duyurdu.

DPA’nın haberine göre iki gün önce 40 bin 808 yeni vaka kaydedilirken bir önceki gün ise sayı 39 bin 619’du.

İran Sağlık Bakanlığı, toplam koronavirüs vaka sayısının 4 milyon 238 bini aştığını, 94 bin 111 kişinin de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini bildirdi.

IRNA’nın haberine göre 6 bin 749 kişinin durumu kritik. İyileşenlerin sayısı ise 3 milyon 591’e ulaştı. Yapılan açıklamalar ülkede Delta varyantının patlak vermesiyle koronavirüs vakalarında önemli bir artış yaşanıyor.

İran’da pandemi ile mücadeleyi denetleyen kurum olan İran Koronavirüs ile Mücadele Ulusal Komitesi, vaka sayısında yaşanan artışlara rağmen Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu geçici kapanma teklifini kabul etmedi.

Komite, Sağlık Bakanı Said Nemeki’nin sunduğu teklife oy birliği ile karşı çıktı.

Bakan Nemeki, geçtiğimi günlerde vakaların ve ölümlerin artması nedeniyle iki haftalık bir kapanma önermişti. Komite ise teklifin kabul edilmeme sebebini açıklamadı. Uzmanlar kapanmaya karşı olunmasının temel nedeninin ekonomik endişeler olduğu görüşündeler.

Şarkul Avsat