Schneider Electric ve AVEVA, Suudi Arabistan’ın sanayi sektörünü desteklemek üzere Obeika Digital Solutions ile iş birliği anlaşması yaptı

İttifak Ortaklığı anlaşmasına imza atan üç şirket, üretkenlik kazanımlarını artırmak ve maliyetleri azaltmak için Krallık üreticilerini dijital dönüşüm yoluyla destekleyecek ve Endüstri 4.0 yolunda yardımcı olacak.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider konumda bulunan Schneider Electric ve AVEVA, Obeikan Digital Solutions (ODS) ile bir İttifak Ortaklığı anlaşmasına imza attı.

Suudi Arabistan’ın sanayi sektörünü destekleyecek bu ittifak ortaklığı anlaşması kapsamında üç şirket, Suudi Arabistan Krallığı’nın fabrikalarına dijital dönüşümle Endüstri 4.0 yolunda yardımcı olmak için iş birliği yapacak.

Obeikan Group’un bir parçası olan ODS, lojistik, altyapı güvenilirliği, uyumluluk yönetimi, yedek parça yönetimi, organizasyonel optimizasyon ve denetim yönetimi için duruma özel danışmanlık hizmetleri ve endüstriyel uygulamalar sunuyor. Şirket, Suudi Arabistan genelinde onlarca üreticinin dijital teknolojiler aracılığıyla dönüşümü için çalışmalarını sürdürüyor.

Üç şirket, kavram kanıtlama projelerini sunmak için iş birliği yapacak; Schneider Electric ve AVEVA’nın Nesnelerin İnterneti donanımı ve bulut tabanlı yazılımı, ODS’nin yerel uzmanlığı ile tamamlanacak.

ODS Grup CEO’su Abdallah Obeikan şöyle konuştu: “Obeikan ve ODS, Suudi Arabistan‘ın üretim becerilerini teknoloji ve dijitalleşme aracılığıyla dönüştürme vizyonuna sahiptir. Schneider Electric ve AVEVA, Nesnelerin İnterneti ve bulut bilgi işlem gibi teknolojilerin tesisleri nasıl daha akıllı, daha verimli ve daha sürdürülebilir hale getirebileceğine dair inancı paylaşmaktadır. Ülkenin imalat sektörünü teknoloji aracılığıyla ivmelendirmek istiyor ve bu iş birliğinden dolayı heyecan duyuyoruz.”

Akıllı imalat teknolojileri, fabrikaların işleyişlerini yeniden şekillendirme potansiyeline sahiptir. 5G, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ve yapay zeka (AI) gibi kavramlar, ekipman arıza sürelerini %50 kadar büyük bir oranda azaltabilir ve genel ekipman verimliliğini iki basamaklı bir yüzdeyle artırabilir.

Schneider Electric Endüstriyel Otomasyon Başkan Yardımcısı Oseid Faqih şöyle konuştu: “Yeni nesil imalatta, verimliliği artırmak, güvenliği daha iyi hale getirmek, enerji ve su kullanımını azaltmak için tesis katındaki her makineyi bağlantılı hale getirmek, veri akışlarını toplamak ve bu bilgileri gerçek zamanlı olarak analiz etmek için dijital teknolojiler kullanılacak. Obeikan bu alanda bir liderdir ve üstlendiği çok sayıda dijital dönüşüm projesi ile ODS, oldukça saygın bir isme sahiptir. Bu iş ortaklığı, Krallığı, bütün bir bölgenin üretim merkezi haline getirecektir.”

AVEVA MEA Sorumlusu Dr Tariq Aslam şöyle konuştu: “Dijital teknolojilerin önümüzdeki on yıl içinde ekonomik değerin önemli bir bölümünü oluşturacak olması, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Operation 300bn ve Suudi Arabistan‘ın 2020’de başlatılan Vision 2030’unun ikinci aşaması gibi politikalarda da kabul edilen bir gerçektir. AI, IIoT ve bulut bilgi işlemin kuvvet çarpanı etkisi halihazırda endüstri sektörüne verimlilik ve finansal faydalar olarak dönmeye başlamıştır. AVEVA’nın Obeikan Digital Solutions ile iş ortaklığı, AVEVA’nın portföyünden dijital çözümler ve ODS’nin Suudi Arabistan ve daha geniş çapta Orta Doğu genelinde mevcut olan gelişmiş uygulama becerileri ile sinerji oluşturarak, bölgede sürdürülebilir ve eşitlikçi bir büyüme için bu verimliliği artıracaktır.”

Obeikan Investment Group Hakkında

Merkezi Riyad’da bulunan Obeikan Investment Group (OIG), Obeikan ailesi tarafından 1982 yılında kurulmuş bir aile şirketidir. OIG, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’da imalat, paketleme, eğitim ve sağlık hizmetlerinde güçlü bir konumda operasyonlar yürütmektedir. OIG, bölgede lider bir tam entegre paketleme çözümleri sağlayıcısı olmanın yanı sıra, B2B, B2C ve B2G ticari ve endüstriyel çözümler sunmaya yönelik dijital dönüşüme giderek daha fazla odaklanmaktadır.

 

AVEVA Hakkında

Endüstriyel yazılımda dünya lideri olan AVEVA, karmaşık operasyonel süreçleri yöneten sanayi kuruluşlarına dijital dönüşümde yol gösteriyor. Performans Zekası ile AVEVA, daha hızlı ve daha doğru kararlar almak için bilgi ve yapay zekanın (AI) gücünü insan kavrayışlarıyla birleştirerek endüstrilerin operasyonel teslimat ve sürdürülebilirliği iyileştirmelerine yardımcı oluyor. 5500 ortak ve 5700 sertifikalı geliştiriciyi içeren büyük bir endüstriyel yazılım ekosistemi tarafından desteklenen ve tasarım, mühendislik ve operasyonlar, varlık performansı, izleme ve kontrol çözümlerini kapsayan yazılımla birleştirilen bulut özellikli veri platformu, dünya çapında 20.000’den fazla müşteriye kanıtlanmış iş değeri ve sonuçlar sunmaktadır. Genel merkezi İngiltere’nin Cambridge şehrinde bulunan AVEVA, 40’tan fazla ülkedeki 90 lokasyonunda 6.000’den fazla çalışana sahiptir.

 

Schneider Electric Hakkında

Schneider’in amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirmektir. Schneider Electric’te biz buna Life Is On diyoruz.

Misyonumuz Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte dijital iş ortağınız olmaktır.

Dijital dönüşümü teşvik etmek amacıyla kullanım döngüsünün tamamında dünya lideri süreç ve enerji teknolojilerini, uç nokta – bulut bağlantı ürünlerini, kontrolleri, yazılım ve hizmetleri entegre ediyor; evler, binalar, veri merkezleri, altyapı ve sektörlerde entegre şirket yönetimini mümkün kılıyoruz.

Global şirketler arasında en yerel olanıyız. Anlamlı Hedeflerimizi, Kapsayıcı ve Güçlendirilmiş değerlerimizi paylaşanlarla işbirliği içinde açık standartları ve ortaklık ekosistemlerini savunuyoruz.