Suudi Arabistan, Husi milislerin fırlattığı balistik füzeyi imha etti

Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, Husi milislerin Krallığın güneyine fırlattığı silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) ve bir balistik füzeyi imha etti.

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, dün Cizan yönüne fırlatılan balistik bir füzenin, Pazar akşamı ise ülkenin güneyindeki Hamis Muşayt yönündeki bomba yüklü üç insansız hava aracının hava savunması tarafından önlenerek imha edildiğini bildirdi.

Koalisyon aynı zamanda “Husi milislerinin sivil hedefleri hedef alma girişimleri beyhude ve barbarcadır. Sivilleri koruma ve yakın tehditle başa çıkma yönünde operasyonel önlemler alıyoruz” ifadelerine başvurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), terörist Husi milislerinin Cizan’a yönelik sivilleri hedef alan saldırı ve girişimleri kınadı.

Söz konusu saldırıyı ve sivilleri hedef alma girişimini şiddetle kınadığını ifade eden İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, uluslararası toplumu bu ‘korkakça tehditlerin devamını durdurma yönünde kararlı tavırlar almaya’ çağırdı.

KİK Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacref ise “Husi milislerinin bu terörist saldırılarının devamı, onların uluslararası topluluğa açık bir şekilde meydan okuyuşunu, tüm uluslararası yasa ve normları göz ardı edişlerini yansıtıyor. Bu durum, uluslararası toplumun hayati ve sivil tesisleri, Krallığın güvenlik ve istikrarını hedef alan bu sürekli terör eylemlerini durdurma yönünde acil ve kararlı bir duruş sergilemesini gerektiriyor” açıklamalarında bulundu.

BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, bu saldırıların son zamanlarda devam edişinin gerginliği artırdığı, bunların milislerin bölge güvenlik ve istikrarını baltalama çabalarının yeni kanıtı olduğu belirtildi.

Nitekim Husi milisleri, Suudi Arabistan’daki sivilleri ve ekonomik tesisleri hedef alma girişimlerini sürdürüyor. Suudi hava savunması Ağustos ayı boyunca Hamis Muşayt ve Cizan şehirleri yönünde fırlatılan bombalı en az 10 insansız hava aracını, aynı zamanda Ağustos ayı ortalarında biri Necran’a, diğeri ise Cizan’a fırlatılan iki balistik füzeyi engellemeyi başardı. Birçok Arap ve Batılı ülke ve kuruluş ise Krallığa ve güvenliğine verdiği desteği vurgulayarak Husilerin terörist saldırılarını kınıyor.

Şarkul Avsat