İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun yıllık toplantısından bir kesit (Şarku’l Avsat)

İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun yıllık toplantısında salgın sonrası dönemin zorlukları tartışılacak

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, 57 İslam ülkesinin Maliye, Ekonomi ve Planlama Bakanlarının katılımıyla İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun (IsDB) 46. Yönetim Kurulu Toplantısı bugün başladı.

‘Müdahale, Destek ve İyileşme: Pandemi Sonrası Dönemde Herkes için Dayanıklılık ve Refah İnşa Etme’ sloganı altında gerçekleştirilen toplantıda, yeni tip koronavirüs salgını, İslam ülkelerinin salgının zorluklarıyla başa çıkış yöntemleri ve aşının üye ülkeler içinde sağlanması konularının tartışılması bekleniyor.

İslam Kalkınma Bankası Grubu Başkanı Dr. Muhammed Casser, grubun binlerce kalkınma projesinin hayata geçirilmesi için 57 üye devlete sağladığı toplam finansmanın yaklaşık 155 milyar doları bulduğunu söyledi.

Casser, İslam Kalkınma Bankası’nın önümüzdeki dönemde üzerinde çalışacağı en önemli zorlukların salgından kurtulmaya yönelik çabaları güçlendirmek, artan yoksulluğu ele almak ve üye devletlerin yeşil ekonomik büyümesini desteklemek olduğunu ifade etti.

4 Eylül’e kadar devam edecek olan toplantılarda, grup üyelerinin genel kurulları, üye ülkelerle ilgili güncel kalkınma konuları ve kurumsal konular tartışılacak.

Ayrıca üye ülkeler ve küresel düzeyde kapsamlı ekonomik toparlanmanın sağlanmasına katkıda bulunacak şekilde aşı tedarik edilmesi konusu üzerinde durulacak.

İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun yıllık toplantılarına hükümetler, özel sektör ve çeşitli sektörlerden iki binden fazla katılımcının yanı sıra çok taraflı kalkınma bankaları da dahil olmak üzere büyük uluslararası kuruluşlardan katılım sağlanıyor.

Şarku’l Avsat