Mısırlı Bakan Said: Mısır-Suudi Arabistan şirketi enerji ve suya yatırım yapacak

Mısır Planlama ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Dr. Hala Said, Mısır’a yatırım yapmak amacıyla Mısır-Suudi Arabistan ortaklığında bir şirket kurulduğunu bildirerek, çeşitli projeleri hayata geçirmek için bu şirket ile Mısır Egemenlik Fonu’nu (SFE) bir araya getiren iş birliğine işaret etti.

Bakan Said, İslam Kalkınma Bankası’nın Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki yıllık toplantılarının oturum aralarında Şarku’l Avsat’a yaptığı özel açıklamada, yatırım alanındaki Mısır-Suudi Arabistan ilişkilerinin güçlü ve seçkin olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

“Yatırım alanında Suudi Arabistan ile yakın ilişkilerimiz var ve birkaç gün önce bir Suudi heyeti Kahire’de bizi ziyaret etti. Mısır’da yatırım yapmak için kurulmuş bir Mısır-Suudi Arabistan şirketi var. Mısır’da her alanda projelerin hayata geçirilmesi için bu şirket ile Mısır Egemenlik Fonu arasında iş birliği bulunmaktadır. Yenilenebilir enerji ve tuzlu su arıtma gibi üzerinde birlikte çalışacağımız alanlarımız var.”

Mısır’da İslam Kalkınma Bankası’nın çok büyük bir rolü olduğunu vurgulayan Bakan, “Mısır İslam Kalkınma Bankası’nda 13 milyar doların üzerinde bir finansman portföyüne sahip. Banka’nın Mısır’da çeşitli kurumlarıyla yürüttüğü 345’ten fazla proje bulunmakta olup, yenilenebilir enerji, tarım, küçük ve orta ölçekli projeler ve daha birçok alanda 290 proje tamamlandı” dedi.

Şarkul Avsat