Mısır Cumhurbaşkanı, Kuveyt Dışişleri Bakanı’nı kabul etti (Mısır Cumhurbaşkanlığı)

Sisi: Körfez güvenliği ile Mısır’ın ulusal güvenliği bağlantılı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Ahmed Nasır el-Muhammed es-Sabah’ı bugün başkent Kahire’de kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Bessam Radi’ye göre, Sisi görüşmede Körfez güvenliği ile Mısır’ın ulusal güvenliği arasındaki bağlantı olduğunu vurguladı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı ise, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın, Mısır’ın Arap ulusal güvenliğini koruma ve Arap ulusunun sorunlarını savunmada oynadığı stratejik ve önemli rolüne ilişkin duyduğu takdiri Sisi’ye iletti.

Sisi ayrıca, iki ülke arasındaki onlarca yıllık verimli işbirliği ve yakın koordinasyon yoluyla devam eden iki ülke arasında ilişkilere değindi.

Bunun, Mısır ve Kuveyt arasında, bölgenin çeşitli sorunlarına ve krizlerine yönelik görüş ve vizyonlarda ilişkin ortak görüş ve fikir birliği içinde vücut bulduğunu ifade etti.

Mısır’ın iki kardeş halk ve Arap ulusunun yararına olan bu yakın işbirliği ve koordinasyonu geliştirme konusundaki istekliliğini de vurguladı.

Söz konusu görüşmede, Suriye, Lübnan, Yemen ve Afganistan’daki gelişmeler başta olmak üzere Arap ülkeleri ve bölgesel konularda istişare de yapıldı.

Şarku’l Avsat