Bring Star’a katılan güçlerin temsilcileri (Mısır askeri sözcüsü)

Mısır ve ABD askeri iş birliğini güçlendiriyor

Mısır Genelkurmay Başkanı, ‘Bring Star’ tatbikatları kapsamında CENTCOM Komutanı’nı kabul etti

Mısır ve ABD, ilerleyen günlerde iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin güçlendirilmesinin önemi üzerine hemfikir. İki ülke arasındaki uzlaşı, Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed Farid’in Mısır’a bir ziyaret gerçekleştiren ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie ve beraberindeki heyet ile ‘Bring Star 2021’ ortak askeri tatbikatı takibinin kapsamında yaptığı görüşme sırasında gelişti. Mısır’daki Muhammed Necib askeri üssü, 10’u Arap ordusu olmak üzere 21 ülkenin katılımıyla ABD’nin ‘Bring Star 2021’ tatbikatlarına ev sahipliği yapıyor. Bring Star, katılımcı ülke sayısı ve karada, denizde ve havada ortak tatbikat yapan güçlerin türü açısından dünyanın en büyük askeri tatbikatlarından biri olarak kabul ediliyor. Tatbikatların, 17 Eylül’e kadar devam etmesi planlanıyor. Mısır’dan yapılan askeri bir açıklamaya göre McKenzie ile gerçekleştirilen görüşme sırasında ‘eğitim ve katılımcı unsurlar arasında tecrübe alışverişi için verimli bir zemin olarak tatbikatlara verilen önem’ ile ilgili bir dizi mesele ele alındı.

Korgeneral Farid, Mısır Genelkurmay Başkanlığı’nın günlük olarak gerçekleştirilen tüm faaliyetleri takip ettiğini ve tatbikatlarda yer alan tüm unsurlar için görevlerini yerine getirme yeteneğini sağlayan bir atmosfer sağlamaya çalıştığını vurguladı.

Açıklamaya göre CENTCOM Komutanı, tatbikatların tüm uluslararası askeri çevrelerde gerçekleştirdiği etkiye övgüde bulunurken, Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin Ortadoğu’da gerçekleştirilen en önemli ve en büyük tatbikatlardan biri olan bu etkinliğin faaliyetlerini organize etme yeteneğine duyduğu takdiri dile getirdi. Mısır Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı ve CENTCOM Komutanı, eğitim görevlerini yönetmek için ortak planlamaya bağlı çalışma mekanizmalarını takip etmek üzere komuta ve kontrol merkezlerini gezdi.

CENTCOM Komutanı, tatbikat alanlarını dolaşırken, ‘tatbikatlara katılan tüm unsurların yüksek savaş verimliliğine, üsteki eğitim ve idari imkanlara ve çeşitli savaş ve özel unsurları eğitmek için donatılmış eğitim alanlarına’ övgüde bulundu.

Lübnan Genelkurmay Başkanı ayrıca, daha sonra tatbikatlara katılan tüm unsurların katıldığı bir toplantı düzenlerken, kendilerine Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Savunma Bakanı Muhammed Zeki’nin selamlarını iletti.

 Şarku’l Avsat