Taliban militanları kuğu temalı botlarda (The Sun)

Taliban militanları kuğu temalı botlarda eğlendi

Taliban militanları RPG tanksavar silahlarıyla bindikleri botlarda eğlendi

Taliban militanları, Afganistan’ın Bamyan vilayetinde bulunan Band-e Amir Ulusal Parkı’nda ellerinde silahları ile kuğu temalı pedallı botlara binerken görüntülendi.  

The Sun gazetesinin haberine göre, Taliban militanları ellerinde RPG tanksavar silahları ve tüfekleriyle, 6 gölden oluşan Band-e Amir Ulusal Parkı’ndaki kuğu temalı pedallı botlarda eğlendi.

Taliban militanları, daha önce başkent Kabil’deki bir eğlence parkında çarpışan arabalara binerken, Devlet Başkanlığı Sarayı’ndaki spor salonunda spor yaparken ve dondurma yerken görüntülenmişti.

Kuğu temalı botlarda eğlenen militanların fotoğrafları, yaklaşık 24 Afgan kadın aktivistin Kabil’de protesto gösterisi düzenlediği gün basında yer aldı.

Aktivistler, yakın zamana kadar Kadın İşleri Bakanlığı olan ancak Taliban tarafından ismi değiştirilen İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı önünde toplandı.

Kadınlar, Taliban’ın iktidarı ele geçirmesinden sonra birkaç haftadır bakanlıktaki işlerine dönmeye çalıştıklarını, ancak her seferinde evlerine dönmelerinin istendiğini söyledi.

Şarku’l Avsat