Prens Faysal bin Ferhan ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi Yeni Delhi’de bir araya geldi. (SPA)

Hindistan Başbakanı Modi’den Suudi Arabistan’ın ‘gezegeni koruma’ konusundaki öncü rolüne övgü

Modi ve Prens Faysal, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030’u kapsamında iki dost ülke arasındaki ekonomik ortaklığı ve ortak ilgi alanlarına yönelik iş birliğini pekiştirmenin yollarını ele aldılar.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suudi Arabistan’ın gezegeni koruma alanında başlattığı girişimlere ve bu alandaki öncü rolüne övgüde bulundu. Riyad yönetimine takdirlerini iletti. Modi’nin konuya dair açıklamaları dün başkent Yeni Delhi’de, Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah ile gerçekleştirdiği ve Suudi Arabistan Dışişleri Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın başlattığı Yeşil Suudi Arabistan ve Yeşil Ortadoğu girişiminin gündemde olduğu görüşme sırasında geldi.

Prens Faysal, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens’in Hindistan Başbakanı’na, hükümetine ve halkına selamlarını iletti. Modi’de, Kral Selman’ın ve Veliaht Prens’in hükümetine ve halkına selamlarını gönderdi.

İki dost ülke ve halk arasındaki güçlü ve tarihi ilişkilerin gözden geçirildiği görüşmede ortak çıkarları ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular da tartışıldı.

Modi ve Prens Faysal, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030’u kapsamında iki dost ülke arasındaki ekonomik ortaklığı ve ortak ilgi alanlarına yönelik iş birliğini pekiştirmenin yollarını ele aldılar.

Prens Faysal görüşmenin ardından Hindistan’ın önde gelen düşünce kuruluşlarından ORF’de, bir grup araştırmacının ve düşünürün de yer aldığı bir oturuma katıldı.

Oturumda Suudi Arabistan’ın ve Hindistan’ın G20’deki öncü rolü ve uluslararası barış ve güvenliği geliştirmek için yürüttükleri ortak koordinasyon da dahil olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren birçok konuya değinildi.

Görüşmede ayrıca Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın başlattığı Yeşil Suudi Arabistan ve Yeşil Ortadoğu girişimleri de gündeme geldi. Söz konusu iki girişimin, Suudi Arabistan’ın gezegeni korumadaki öncü rolünü yansıttığı vurgulandı.

ORF’deki oturumda yenilenebilir enerji projeleri ve teknolojiye yatırıma da dahil olmak üzere Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 kapsamında yaşanan hızlı gelişim de tartışıldı.

Şarku’l Avsat