Mısır'daki Batı Askeri Bölgesi güçleri tarafından gerçekleştirilen Şimşek 32 tatbikatı sona erdi. (Mısır Ordu Sözcüsü’nün Facebook sayfasından)

Mısır, Şimşek 32 tatbikatını tamamlandı

Mısır’da Batı Askeri Bölgesi birimlerinin Silahlı Kuvvetler ile iş birliği içinde, hava indirme birliği ve el-Sa‘ka özel kuvvetlerinin de katılıyla düzenledi Şimşek 32 tatbikatı sona erdi.

Mısır Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Orgeneral Muhammed Zeki dün silahlı kuvvetler ve ona bağlı birimlerin muharebe eğitim planı çerçevesinde, gerçek mühimmatla gerçekleştirilen tatbikatın son aşamasını izledi. Tatbikat, Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed Farid, askeri teşkilat liderleri, silahlı kuvvetlerin kıdemli komutanları ve bir dizi askeri lise ve okulun öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mısır Silahlı Kuvvetleri Askeri Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, tatbikatın son aşaması hava ve topçu kuvvetleri iş birliğinde, saldırının geliştirilmesi, sığınaklarının ve düşman komuta ve kontrol merkezlerinin imhası için muharebe operasyonlarının yönetilmesini kapsadı. Tatbikatta zırhlı unsurlar ve mekanize piyadeler saldırı gerçekleştirdi, savunma hattını geçerek düşmanı imha etti. Silahlı Kuvvetler Sözcüsü tatbikatının son aşamasına katılan unsurların yüksek saha ve savaş becerileri açısından ulaştığı başarı seviyesinin yanı sıra yeni birçok silah ve teçhizatın kontrol ve yönlendirme sistemlerinin kullanımını da gösterdiğini kaydetti.

Sözcü tarafından yapılan açıklamaya göre Mısır Savunma Bakanı, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’nin Batı Askeri Bölge güçlerine selamını ve aldıkları tüm görevlerde gösterdikleri çabaya yönelik takdirlerini iletti. Savunma Bakanı tatbikata katılan unsurların gösterdiği başarıya ve planlanan görevleri yerine getirmedeki profesyonelliğine övgüde bulundu. Bakan ayrıca Mısır silahlı kuvvetlerinin, devletin sınırlarını koruyabilecek ve Mısır’ın ulusal güvenliğini savunabilecek güçte olduğunu vurguladı.

Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed Farid de atış sistemleri ve simülatörler kullanılarak gerçekleştirilen tatbikatının ana aşamalarından birini izledi.

Tatbikat hedefine ulaştı

Mısır Ordu Sözcüsü, tatbikatın başarıyla tamamlandığını vurguladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu aşamada, tatbikata katılan unsurların ileri seviyedeki savaş hazırlığının yanı sıra modern teknik ve idari kontrol araçlarını kullanma becerisi ile sahadaki hedeflerini belirleme ve müdahale hızı görüldü.”

Sözcü dün yaptığı açıklamada ayrıca tatbikatın başarıyla tamamlandığını, bunun Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı’nın kendisine verilen tüm görevleri yerine getirme konusundaki kararlılığını gösterdiğini vurguladı.

Şarku’l Avsat