Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı logosu

Suudi Arabistan: Terör hücresine katılan bir Suudi vatandaşının ölüm cezası infaz edildi

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Suudi vatandaşı bir kişinin, iç güvenliği bozma ve güvenlik güçlerini öldürmeyi amaçlayan bir terör hücresine katılma suçlamasıyla verilen ölüm cezasının Şarkiye bölgesinde infaz edildiğini duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, Suudi vatandaşı Muslim bin Muhammed el-Muhsin’in iç güvenliği bozma, güvenlik görevlilerini öldürme, kamu malına el  koyma ve yönetime karşı silahlı isyan başlatmayı hedefleyen bir terör hücresine katıldığı bildirildi.

Muhsin’in ayrıca bir vatandaşın öldürülmesi olayına iştirak ettiği, görev başındaki güvenlik görevlilerine saldırmak için molotof kokteyli imal ettiği ve bulundurduğu da ifade edildi.

Açıklamaya göre, güvenlik güçlerinin Muhsin’i yakalamasının ardından yürütülen soruşturma sonucunda söz konusu suçları işlediği ispatlandı.

İşlemlerin tamamlanmasının ve cezanın Temyiz Mahkemesi ve Yargıtay tarafından onanmasının ardından hakkında verilen hüküm uygulandı.

İçişleri Bakanlığı açıklamada, “Hükümlü Muslim bin Muhammed el-Muhsin’in ölüm cezası, bugün Şarkiyye bölgesinde yer alan Dammam’da infaz edildi” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, Kral Selman hükümetinin güvenliği ve adaleti sağlama, müminlere karşı haddi aşan ve kanlarını dökenlere karşı Allah’ın hükümlerini uygulama konusundaki kararlılığını vurguladı.

Suudi Arabistan’ın, güvenliği, istikrarı, vatandaşları ve sakinlerine zarar vermeye yeltenebilecek herkesi caydırmaktan çekinmeyeceğine dikkat çeken Bakanlık, bu tür terör eylemlerini gerçekleştirmeye niyetli olan herkesi, akıbetlerinin aynı olacağı konusunda uyardı.

Şarku’l Avsat