Mısır hükümetinden seller ile mücadele için yeni projeler

Mısır yönetimi, Yukarı Mısır, Sina, Kızıldeniz ve Matruh şehirlerinde projeler uygulayacak

Mısır hükümeti, gelecek haftalarda meydana gelmesi muhtemel sel tehlikelerine karşı korunmak için yeni projeleri uygulamaya koydu. Söz konusu projeler arasında Yukarı Mısır, Kuzey ve Güney Sina, Kızıldeniz ve Matruh şehirde barajlar, yeraltı rezervuarları, sel bariyerleri, yapay göletler ve sakinleştirici havzalarının yanı sıra yapay su kanalları inşaatlarını içeriyor.

Mısır’da sonbahar mevsiminde zaman zaman sel felaketleri meydana geliyor. Seller can ve mal kaybına neden gayrimenkul ve yapıların zarar görmesine neden olabiliyor.

Mısır Su Kaynakları ve Sulama Bakanlığından dün yapılan açıklamaya göre, Bakanı Muhammed Abdulati şu anda Sina ve Kızıldeniz, Matruh, Giza, el-Minye ve diğer vilayetlerde sellere karşı koruma çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. Şarku’l Avsat’ın Mısır Bakanlar Kurulu’nun Facebook sayfasından aktardığı açıklamaya göre, bu çalışmalarda vatandaşların, şehirlerin, bedevi köylerinin, stratejik tesislerin, yolların, elektrik kulelerin ve hatlarının, gaz hatlarının selin tehlikelerinden korunmasının amaçlıyor.

Çalışmalar ayrıca yeraltı kuyularının sürdürülebilirliğini sağlayacak şekilde su kaynaklarının beslenmesi ile çevredeki bedevi topluluklarının kullanması ve su kaynaklarının istikrarının sağlaması amacıyla yağmur suyunun hasat edilerek koruma barajlarının önündeki yapay göllerde toplanmasını hedefliyor.

Şarku’l Avsat