Tigray’da çocuklar arasındaki akut yetersiz beslenme ikiye katlandı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Etiyopya’nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde akut yetersiz beslenme ile hastaneye kaldırılan çocuk sayısının 2020’ye kıyasla bu yıl iki katına çıktığını bildirdi.

OCHA’nın Tigray bölgesindeki 11 aylık çatışmayla ilgili haftalık raporunda, “UNICEF’e göre, Tigray’da beş yaşın altındaki yaklaşık 18 bin 600 çocuk, Şubat ve Ağustos ayları arasında şiddetli akut yetersiz beslenme nedeniyle hastanelere kaldırıldı” denilerek, bu sayının 2020’de 8 bin 900 olduğuna dikkat çekildi.

Hamile ve emziren kadınların da yetersiz beslenmeye maruz kaldığı ifade edilen raporda, “6 milyonluk bu bölgeye Temmuz ortasından bu yana insani yardım taşıyan sadece 897 tır ulaştı” ifadelerine yer verildi.

Tigray bölgesi, 2019’da Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Başbakan Abiy Ahmed’in geçen Kasım ayında Tigray Halk Kurtuluş Cephesi’ne (TPLF) karşı askeri operasyon kararı almasından bu yana çatışmalara tanık oluyor.

Birleşmiş Milletler’in son dönemde çeşitli raporlarda belirttiğine göre, bölgede gıda maddesi sıkıntısının yanı sıra ilaç, çocuk aşıları ve tıbbi malzeme konusunda da ciddi bir eksiklik var.

Şarku’l Avsat