"The Rig" turizm projesi, Kamu Yatırımları Fonunun Suudi Arabistan'daki turizm ve eğlence sektörlerinde inovasyonu (yenilenmeyi) amaçlayan önümüzdeki beş yıllık stratejisiyle uyumlu (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan Kamu Yatırımları Fonu yeni turizm projesini duyurdu

Suudi Kamu Yatırım Fonu, konsept olarak açık deniz petrol platformlarından ilham alan platformlar üzerine inşa edilecek olan yeni turizm projesi The Rig’in lansmanını yaptı. Yeni proje Basra Körfezi bölgesinde yer alacak ve 150 bin metrekareden fazla bir alana yayılacak.

Kamu yatırımları Fonu cumartesi günü yaptığı lansmanda ülkenin doğusundaki yeni projenin misafirperverlik, konaklama, macera ve deniz sporları deneyimleri için çeşitli seçenekleri bir araya getirdiğini söyledi.

Proje fonun kilit stratejik sektörlerinden biri olan turizm ve eğlence sektöründe yer alan bir projesi ve yerel ekonomiye önemli bir katma değer sağlaması bekleniyor. Ek olarak proje, Suudi Arabistan’ın çevreyi koruma çabalarını geliştirmek için en iyi uluslararası standart ve uygulamaları takip ederek kurulacağı bölgenin çevresini korumayı amaçlıyor.

Kamu Yatırımları Fonu tarafından yapılan açıklamaya göre The Rig Projesi çekici turizm projelerine niteliksel bir katkı sağlayacak ve özellikle Körfez ülkelerinin vatandaşları başta olmak üzere dünyanın her yerinden olağanüstü bir turizm deneyimi yaşamak isteyen birçok turisti çekmesi bekleniyor.

Proje ayrıca toplam 800 otel odası olan üç otel, yaklaşık 11 restorandan oluşan uluslararası restoranlar, helikopter pistleri ve çok çeşitli aktiviteler ve ekstrem sporların yanı sıra 50 tekne kapasiteli bir marina da dahil olmak üzere çok çeşitli turizm seçenekleri sunuyor.

Yapılan açıklamada The Rig projesinin duyurulmasının, Kamu Yatırım Fonu’nun ülke içindeki turizm ve eğlence sektörlerinde inovasyon sağlamayı amaçlayan 2021-2025 stratejisiyle uyumlu olduğu ve Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu hedefleri dahilinde ekonomik çeşitlendirme sağlayan umut verici kalkınma fırsatlarıyla dolu olduğu söylendi.

Kamu Yatırımları Fonunun, ülkenin küresel turizm haritasında önde gelen bir turizm destinasyonu olma çabalarını geliştirmek amacıyla çeşitli bölgelerde birçok proje geliştirmesi ve desteklemesinin yanı sıra Red Sea Development Company, Alsoudah Development Company ve Cruise Saudi Company gibi çeşitli şirketler kurması dikkati çekiyor.

Şarku’l Avsat