Çin’den çocukların yaramazlıkları nedeniyle ebeveynleri cezalandıracak yasa tasarısı

Çin parlamentosu, çocukları son derece kötü davrandığında veya suç işlediğinde ebeveynleri cezalandıracak bir yasa üzerinde çalışıyor.

Aile Eğitimini Geliştirme isimli yasa taslağına göre, çocuklarda kötü davranış veya suç tespit edilerse ebeveynler uyarılacak ve aile eğitimi rehberlik programlarından geçmeleri gerekecek.

Çin Ulusal Halk Kongresi (NPC) Yasama İşleri Komisyonu Sözcüsü Zhang Daiwe, “Gençlerin yaramazlık yapmasının birçok nedeni var, bunlardan biri aile eğitiminin olmaması veya yetersiz olması” dedi.

NPC Daimi Komitesi tarafından bu hafta gözden geçirilecek olan Aile Eğitimini Geliştirme isimli yasa taslağı, ebeveynleri çocuklarına dinlenmeleri, eğlenmeleri ve spor yapmaları için zaman ayırmaya da çağırıyor.

Pekin, bu yıl çocukların internet oyunlarına bağımlılığını tedavi etmek gibi çocuklar ve gençlerle ilgili iddialı bir yaklaşım benimsedi.

Eğitim Bakanlığı, reşit olmayanların oyun saatlerini sınırlayarak, yalnızca Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri bir saat internette oyun oynamalarına izin verdi.

Bakanlık ayrıca ev ödevlerini azalttı ve hafta sonları ile tatillerde ders verilmesini yasakladı.

Şarku’l Avsat