Fas bayrağı

Fas, Kovid-19 nedeniyle İngiltere, Almanya ve Hollanda ile uçuşları askıya aldı

Fas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 21 Ekim’den itibaren bir sonraki duyuruya kadar Birleşik Krallık, Almanya ve Hollanda ile karşılıklı uçak seferlerinin askıya alındığını duyurdu.

Fas yetkilileri, bu konuda iletişim kurmaya yetkili hükümet organı olan Ulusal Havalimanları Kurumu’ndan resmi bir açıklama yapılmasını bekleyen hava taşımacılığı şirketlerine söz konusu kararı bildirdiler. Ancak bu resmi açıklama dün akşam geç saatlere kadar yayınlanmadı.

Air Arabia’nın Fas’da ki CEO’su Leyla Meşbal, konuyla ilgili olarak attığı tweette “Almanya, Hollanda ve Birleşik Krallık’a uçuş seferleri, 21 Ekim’den itibaren bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacaktır” dedi.

Şarku’l Avsat’ın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre karar, koronavirüsün yeni mutasyona uğramış varyantların ortaya çıktığı üç ülkede vakalarının artması sebebiyle alındı. Bu ülkeler arasında doğrudan uçuşlar yasaklansa da karar Fas üzerinden transit aktarmalı seyahatleri kapsamıyor. Ayrıca Almanya, Hollanda ve Birleşik Krallık vatandaşları başka bir ülke üzerinden de Fas’a giriş yapabilecekler.

Pandeminin başlamasından bu yana Fas’ta 942 bin 967 kişi virüse yakalandı. 14 bin 580 hasta hayatını kaybetti 922 bin 913 kişi iyileşti. Günlük vaka sayısı Ekim ayında 400-500 bandına yükseldi günlük ölü sayısı ise 10-20 bandına.

Şarkul Avsat