Singapur aşı olmayanların işyerlerine gitmelerini yasakladı

Singapur, önümüzdeki Ocak ayından itibaren yalnızca aşıları tamamlanmış olanlar veya yakın zamanda hastalığı geçirmiş kişilerin iş yerlerine girmesine izin verileceğini duyurdu. Aşı olmayanlar ise, koronavirüs testleri negatif çıkması durumunda işe gidebilecek.

Bloomberg News’e göre, hükümetten dün yapılan açıklamada, Aşı olmayan çalışanların, işlerine dönebilmeleri için negatif koronavirüs test sonucu beyan etmeleri gerektiğini  ve bu testler için ödeme yapmak zorunda kalacaklarını duyuruldu. Bu şartların, tıbbi açıdan aşı yaptırmaya uygun olmayan kişiler ve hamile kadınlar için de geçerli olacağı da belirtildi. Ayrıca, son 270 gün içinde Kovid-19 sebebiyle hasta olup iyileşen kişilerin iş yerlerine girmesine izin verilecek.

Hindistan’daki The Hindu gazetesine göre Singapur dün, koronavirüsü ile ilgili küresel durumun değişmesine bağlı olarak sınır önlemlerini ayarlamaya devam ederken, Hindistan ve diğer beş Güney Asya ülkesinin seyahat kısıtlaması olan ülkeler listesinden çıkarıldığını duyurdu.

Singapur Sağlık Bakanlığı, Bangladeş, Hindistan, Myanmar, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka’ya 14 günlük seyahat geçmişi olan tüm yolcuların önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren Singapur’a girişine veya Singapur üzerinden transit geçişine izin verileceğini söyledi.

Bakanlık, bu ülkelerden gelen yolcuların belirlenmiş tesislerde on günlük karantina süresi de dahil olmak üzere katı önlemlere tabi tutulacağını da sözlerine ekledi. Bakanlık yaptığı açıklamada, daha önce kısıtlama getirdiği Güney Asya’da bulunan altı ülkedeki salgının durumuna ilişkin durumu gözden geçirdiğini belirtti. Düzenlenen online basın toplantısında konuşan Singapur Sağlık Bakanı Ong Ye Kung, bu ülkelerdeki durumun bir süredir istikrara kavuştuğunu söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Singapur’un Straits Times gazetesinin aktardığı habere göre göre Kung, “Artık bu ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini engelleyen katı kurallara ihtiyaç yok” dedi. Singapur’da Cuma günü itibariyle, salgının başlangıcından bu yana toplam 165 bin 663 koronavirüs vakası kaydedilirken, ülkede şu ana kadar 294 kişi öldü.

Şarku’l Avsat