Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, Husilerin Cizan’a fırlattığı 5 balistik füzeyi imha etti

Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, Husi milisler tarafından dün ülkenin güneyindeki Cizan şehrine doğru fırlatılan 5 balistik füzeyi imha etti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya göre, Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, “İran destekli milisler kasıtlı olarak sivilleri ve sivil nesneleri hedef almaya devam ediyor” denildi.

Koalisyon, Husilerin saldırılarını durdurmak için uluslararası insancıl hukuka uygun olarak gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.

Husilerin silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve füzeler ile Suudi Arabistan’ı hedef almaya devam etmesi Körfez ülkeleri ve Arap kuruluşları tarafından bir kez daha kınandı.

Kuveyt ve Bahreyn, terörist Husi milislerin bölgenin istikrar ve güvenliğini tehdit etme girişimlerini en güçlü şekilde kınadı.

İki ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan iki ayrı açıklamada, milislerin siviller ve yerleşim alanlarının yanı sıra bölgenin istikrarını hedef alan bu eylemlerinin uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu vurgulandı.

Uluslararası topluma, Husi saldırılarını kınama ve bu tehditleri caydırmak için hızlı ve kararlı adımlar atarak faillerinden hesap sorma çağrısı yapılan açıklamalarda, güvenlik ve istikrarını korumak için aldığı tüm önlemlerde Suudi Arabistan’ın yanında oldukları ifade edildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da, sivilleri ve yerleşim bölgelerini hedef almaya devam eden Husi saldırılarını kınayarak, füzeleri hedeflerine ulaşmadan önce durdurabilen Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri’ne övgüde bulundu.

İİT Genel Sekreteri Dr. Yusuf el-Useymin, uluslararası toplumu Husi saldırılarını sona erdirmek için kararlı adımlar atmaya çağırarak, aldığı tüm önlemlerde Suudi Arabistan’a verilen desteği dile getirdi.

Şarku’l Avsat