Suudi Arabistan ve Umman ulaştırma bakanlıkları arasında imzalanan anlaşma

Hava ve kara taşımacılığında Umman ve Suudi Arabistan iş birliği

Suudi Arabistan Krallığı ve Umman Sultanlığı, iki ülke arasında deneyim alışverişi yapılması ve iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla kara ve hava taşımacılığı alanlarında iki anlaşma imzaladı.

Umman Ulaştırma, Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Said el-Mavali ve beraberindeki heyet Riyad’ı ziyaret ederek Suudi Arabistanlı mevkidaşı Salih bin Nasır el-Casir ile görüşme gerçekleştirdi. Taraflar, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmenin yollarını masaya yatırdı.

Suudi Ulaştırma Bakanlığı’ndan Şarku’l Avsat’a yapılan açıklamada görüşmenin ulaştırma ve lojistik alanlarında iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmek için bir adım olduğu belirtildi. Bakanlık, Suudi Arabistan ve Umman’ın coğrafi konumlarından yararlanarak ulaştırma ve hizmet alanında ulusal hedeflere ulaşmak için çalışıldığını ifade etti. Arabistan yarımadasının merkezinde yer alan Suudi Arabistan ile yarım adanın batı ucunda bulunan Umman, Hint Okyanusu üzerinden Hindistan, Güneydoğu Asya, Uzakdoğu, Avustralya geçiş hatlarını Türkiye, Avrupa ve Afrika’ya bağlıyor.

Şarkul Avsat