Suudi Arabistan’ın Londra Dünya Seyahat Fuarı’ndaki standı

Suudi Arabistan, Londra Dünya Seyahat Fuarı’nda ilgi çeken ülkeler listesinde ilk sırada

Suudi Arabistan, bu yıl küresel turizm gündeminin en önemli uluslararası etkinliği olan Londra Dünya Seyahat Fuarı’na katılan yatırımcılar ve iş dünyasının ilgisini çekti.

Fuarda, Suudi Arabistan standında gönüllü olan, İngiltere’de eğitim gören Suudi vatandaşı Ömer el-Odhabi (16), “Suudi Arabistan’ın kuruluşu ve tarihi Diriye Kapısı’nda başladı. Diriye’yi küresel bir destinasyon haline getirmek için çalışıyoruz. Bundan gurur duyuyoruz ve bu gururu tüm dünyayla paylaşıyoruz” dedi.

Fuar ziyaretçilerine bilgi veren, Suudi Arabistan’da tamamlanmış her bir mevcut projenin genel bir değerlendirmesini aktaran Odhabi, “Sizi gelecekteki Suudi Arabistan ile tanıştırmaktan onur duyuyorum. NEOM gibi geleceğin en büyük projelerine büyük ilgi var” dedi.

Suudi Arabistan Turizm Otoritesi tarafından düzenlenen stand, Suudi Arabistan’ın uluslararası ve yerel ortaklarıyla (özel sektör) öncülük ettiği hamlelere ilişkin bilgileri sunuyor.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre stand, fuara katılan yatırımcılar ve iş dünyasının ilgisini çeken ülkeler listesinde ilk sırayı aldı.

Ülke standı, ziyaretçilerle olağanüstü etkileşime ek olarak, içerik ve yaratıcılık zenginliği, sunum ve tasarım açısından da ilk sırayı ve önceliği elde etti.

Standın ziyaretçileri, mevcut projeler, eğlence sezonları ve beraberindeki programların yanı sıra NEOM ve Kızıldeniz gibi gelecek vaat eden projeler hakkında bilgi edinebiliyor.

Kızıldeniz Geliştirme Şirketi Halkla İlişkiler Direktörü Mona Sirac, “Fuar sadece turizm sektörlerini bir araya getirmekle kalmayıp, aynı zamanda konaklama, hizmet ve havacılık gibi diğer sektörleri de içermesi açısından önemli” dedi.

Deira Tours Direktörü Haşim el-Baiti ise, dünyadaki turizm fuarlarını sık sık ziyaret ettiğini söyleyerek, Londra Dünya Seyahat Fuarı’na katılmanın büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

İngiltere’de bulunan Reading Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Rehan Cuma, Suudi Arabistan’ın fuara katılımının dikkate değer bir çeşitlilik olduğunu söyleyerek, “Suudi Arabistan’ın katılımı, ülkenin projelerini, özellikle de NEOM’u sunması yönünden çok önemli” diye konuştu.

Şarku’l Avsat