ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi ile görüşmede (ABD Dışişleri Bakanlığı)

ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi: Yemen’deki ekonomik krizle mücadele için Riyad Anlaşması uygulanmalı

ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, Yemen’deki endişe verici ekonomik duruma karşı koymak için Riyad Anlaşması’nın uygulanması çağrısında bulundu.

Lenderking, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi ile Riyad’da yaptığı görüşmede, “Yemenlilerin karşı karşıya olduğu ortak tehditlere karşı iş birliği yapma zamanı geldi. Hükümetin Yemen’de acil ekonomik reformları ilerletme çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Öte yandan, Birleşmiş Miletler (BM) Yemen Özel Elçisi Hans Grundberg, göreve atanmasından bu yana ilk ziyaretini Husiler tarafından kuşatılan Taiz şehrinde yaptı.

Grundberg, Taiz’deki sivillerin temel hizmetlerin bozulması ve kötüleşen ekonomik durumdan büyük ölçüde zarar gördüğünü, insanların su, elektrik gibi temel ihtiyaçlarından yoksun kaldığını söyledi.

Barış inisiyatifleri elde etmek için birçok fırsat olduğunu ifade eden Grundberg, BM’nin Yemen’de barışı sağlamaya yönelik her türlü çabayı desteklediğini belirtti.

BM Yemen Özel Elçisi’ne, savaşın başlamasından bu yana Husiler tarafından kuşatılan Taiz şehrindeki insani durum hakkında bilgi verilmesi bekleniyor.

Bu ziyaret, Maskat ve Riyad’da meşru Yemen hükümetinin yanı sıra Suudi Arabistan ve Umman liderleriyle yapılan bir dizi müzakerenin ardından geldi.

Taiz, 2014 yılında meşru hükümeti deviren Husilerin saldırı, kuşatma ve yıkımından Yemen’de en çok etkilenen şehirlerden biri oldu.

Şarku’l Avsat