Mısır’da yeni Kovid-19 aşı merkezleri açılıyor

Mısır Eğitim Bakanlığı öğrencileri aşı olmaya davet ediyor

Mısır hükümeti, ülke genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı merkezlerini genişletiyor. Aynı zamanda, Mısır Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerini Kovid-19’a karşı aşı yaptırmaları için sağlık bakanlığının internet sitesine kaydolmaya davet etti.

Mısır Sağlık Bakanlığı, vatandaşların Kovid-19’a karşı aşılanmasının yoğunlaştırılmasının önemini vurgulayarak, Mısır Koronavirüs Krizi Yönetim Kurulu tarafından aşı sisteminin günlük olarak düzenli takibinin yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yönergelerine uygun olarak yürütülen gözetim ve inceleme işlemleri kapsamında, laboratuvar analizleri pozitif çıkan 903 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi, 65 kişi ise yaşamını yitirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Mısır’da dün akşam itibariyle kayıt altına alınan toplam vaka ayısı 337 bin 485’e yükseldi. Bunlardan 283 bin 225’inin iyileştiği, 29 bin 76’sının ise yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

Eğitim Bakanlığı, 15-18 yaş lise öğrencilerinin Pfizer/BioNTech aşısı olduğunu bildirerek, Sağlık ve Nüfus Bakanlıklarının randevu almaları konusunda gerekli işlemleri yapacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalarını kabul eden hastanelerin iş akışını düzenliliği, tıbbi veya koruyucu malzemelerin stratejik stokunun sağlanması ve hastaneler için tıbbi oksijen tedarik sisteminin çalışmasının verimliliğini açıkladı. Bakanlık ayrıca, Mısır Sağlık bakan vekili Halit Abdulgaffar’ın yurt genelindeki Kovid-19 aşılanma oranlarını takip ettiğini belirterek, her ilde aşı merkezlerinin kapasitesinin arttırılması ve söz konusu merkezlere vatandaşların kaydolmaları için internet siteleri tahsis ederek onlara kolaylık sağlaması talimatını vermiştir.

Mısır Sağlık ve Önleyici İşler Başkanlık Danışmanı Muhammed Avad Taceddin yaptığı açıklamada, “Sağlık yetkilileri, özellikle çocukları aşılamak için dünya çapında onaylanan tek aşı olduğu için Pfizer aşı dosyasını şu ana kadar incelemeye devam ediyor” dedi.

Taceddin yaptığı açıklamanın devamında, ülke genelinde salgının dördüncü dalgasının devam ettiği ve Mısır’ın henüz koronavirüsün dördüncü dalgasını atlamadığını vurgulayarak “Bu dördüncü dalganın zirvesini atlattığımızdan emin olmak için, birbirini takip eden birkaç gün boyunca sabit sayıda enfeksiyona ihtiyacımız var ve ardından düşüş başlamasıyla birlikte bu dalgayı aştığımızı söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Şarku’l Avsat