Suudi Savunma Bakan Yardımcısı, ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking ile bir görüştü (SPA)

Halid bin Selman, ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Lenderking ile görüştü

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Prens Halid bin Selman, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Krallık liderliğindeki koalisyonun, Yemen hükümetini ve halkını destekleme taahhüdüne ve Yemen’de kardeşlerinin isteklerini karşılayan siyasi bir çözüme ulaşmak için tüm çabaları desteklemeye kararlı olduğumuza dair ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking’e güvence verdim” dedi.

Görüşmede, Suudi girişimini destekleme noktasında yapılan ortak çabalar ile BM’nin bölgedeki yanan ateşi söndürme ve Yemen krizini kapsamlı bir siyasi çözüme ulaştırma noktasındaki çabalarının yanı sıra, Yemen’de meydana gelen gelişmeler ele alındı.

Şarku’l Avsat