Mısır’da aşı olmayan memurlar her hafta PCR testi yapmak zorunda

Mısır hükümeti, aşı olmamış çalışanların işyerlerine girmesini yasakladı. Koronavirüse karşı aşı kampanyalarının yapıldığı Mısır’da aşı olmak istemeyen memurlar her hafta PCR testi yapmak zorunda kalacak. Sağlık yetkilileri, bazı koronavirüs aşılarını ülkede üretmek ve aşı temin etmek için çalışırken bu yılın sonuna kadar yaklaşık 40 milyon kişinin aşı olmasına hedefleniyor.

Aşı olmayan çalışanların binalara girişi engellenmesi sadece devlet kurumları ve devlete bağlı şirketler için geçerliyken yapılan açıklamalarda aşı olmamış vatandaşların önümüzdeki ayda devlet kurumlarına girmesi de yasaklanacak. Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, valiliklerdeki aşı kampanyalarının hızlandırılması çağrısında bulunurken vatandaşlarına birey ve toplum güvenliğini koruması, ekonomik ve ticari faaliyetlerinin durmaması için eğitim verilmesi gerektiğini ifade etti. Mısır Koronavirüs Krizi Yönetim Kurulu, geçtiğimiz ay koronavirüs pandemisi ile mücadele etmek için bir milyar sterlin tahsis ettiğini ve cami tuvaletlerinin kullanıma açıldığını belirterek tedbirlere uyma şartıyla ziyaretçilerin için alınan bazı önlemlerin hafifletildiğini açıkladı.

Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı, geçtiğimiz cumartesi 929 yeni vaka kaydedildiğini ve 69 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Yapılan açıklamalarda dün de 909 kişinin koronavirüse yakalandığı ve 57 kişinin koronavirüs nedeniyle vefat ettiği belirtildi. Resmi sayılara göre Mısır’da toplamda 286 bin 891 bin vaka kaydedilirken 19 bin 435 kişi hayatını kaybetti. İyileşen kişi sayısı ise 286 bin 891’e ulaştı.

Şarkul Avsat