Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Bakanlar Kurulu toplantısına video konferans aracılığıyla başkanlık ediyor (SPA)

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu’ndan Körfez ortak güvenlik çalışmasının güçlendirilmesine vurgu

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, video konferans aracılığıyla Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında bugün toplandı.

Bakanlar toplantıda, Körfez ortak güvenlik çalışmasının daha fazla işbirliği ve koordinasyonla güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Oturumun başında, son birkaç gün içinde Suudi Arabistan ile birkaç kardeş ve dost ülke arasında çeşitli alanlarda işbirliğini geliştirme amacıyla yapılan toplantı ve görüşmeler hakkında bilgi verildi.

Kral Selman, toplantının başında Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani’den aldığı mesajın içeriği hakkında bakanlara bilgi verdi.

Bakanlar Kurulu, ülkenin çevre ve iklim değişikliği alanındaki girişim ve çabalarını, özellikle de 2060 yılına kadar sıfır karbon emisyonuna ulaşma kararlılığını takdir etti.

Enformasyon Bakanı Vekili Dr. Macid el-Kasabi’nin toplantının ardından Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya bildirdiğine göre, toplantıda Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)İçişleri Bakanları’nın 38. toplantısının sonuçları gözden geçirildi.

Toplantıda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) daimi üyeleri tarafından Suudi Arabistan’a yönelik Husi saldırılarını kınayan açıklamalar da dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası arenadaki bir dizi mesele ve gelişme ele alındı.

Bakanlar Kurulu, BMGK’nın Yemen’de barış, güvenlik ve istikrara yönelik doğrudan tehditleri nedeniyle İran destekli Husi milislerinin 3 liderini yaptırım listesine dahil etmesini memnuniyetle karşıladıklarını yineledi.

Toplantıda, Suudi Arabistan’ın Etiyopya’daki gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edilerek, tüm taraflara ateşkes yapılması, tüm düşmanca eylemlerin durdurulması, diyaloğa geri dönülmesi, barışçıl çözümler bulunması, sivillerin korunması ve insani yardım kuruluşlarına izin verilmesi için çağrıda bulunduğu vurgulandı.

Bakanlar Kurulu toplantısında ülkenin iç işlerine ilişkin bir takım kararlar da alındı.

Şarku’l Avsat