Lübnan İçişleri ve Belediyeler Bakanı Bessam Mevlevi (NNA)

ABD, adil ve şeffaf seçimler için Lübnan’a yardıma etmeye hazır

ABD, adil ve şeffaf seçimlerin yapılmasında Lübnan’a yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Lübnan İçişleri ve Belediyeler Bakanı Bessam Mevlevi, dün ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Darrell Issa, Dan Kildee ve Darin LaHood’un yanı sıra Washington merkezli Lübnan Amerikan Görev Gücü başkanı Edward Gabriel ile bir araya geldi.

ABD’li Temsilci LaHood görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı, seçimlerin teyidi ve şeffaf bir şekilde yapılmasının önemini bize vurguladı. ABD, Lübnan’ın adil ve şeffaf seçimler yapmasına yardım etmeye hazır. Ekonomik bozulmadan, Beyrut Limanı patlamasına, insanların yaşadığı insani krizden, yurtlarını terk eden çok sayıda Lübnanlıya kadar ülkenin muzdarip olduğu birçok sorun var” diye konuştu.

Issa ise, “Lübnanlı Bakan ile yapılan görüşme seçimler ve planlanan tarihlere odaklandı. En iyi demokratik araç olan seçim güvenliğinin sağlanması açısından aldığımız cevaplardan memnun kaldık ve Lübnan ekonomisinin eski haline dönmesi için gelecekteki görünümün öneminden bahsettik” dedi.

Kildee de, “Amacımız şeffaf ve adil seçimler yapılarak Lübnan halkının fikirlerini özgürce ifade edebilmesi” ifadelerini kullandı.

Lübnanlı Bakan, ABD’nin Lübnan ordusuna yardımların nedeniyle teşekkür ederek, “Seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde yapılması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını sözlerine ekledi.

Lübnan Parlamentosu, 27 Mart 2022’de yapılacak parlamento seçimlerinin tarihini değiştirdi ve 8 Mayıs 2022’de yapılmasına karar verdi.

Milletvekilliği seçimleri, 2017 yılında Meclis tarafından onaylanan bir kanuna göre nisbi temsil sistemine göre yapılacak ve 128 milletvekili seçilecek.

Şarku’l Avsat