Yemen’de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu sözcüsü Albay Turki el-Maliki (Şarku'l Avsat)

Arap Koalisyonu: Sana’daki Husi milislerine operasyonlar düzenlendi

Yemen’de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Sana’daki Husi milislerine hava operasyonları düzenlendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada operasyonlarda Husi milislerinin tehdidine karşı milislerin Sana’daki ana kampının hedef alındığı belirtildi. Operasyon öncesi gerekli istihbaratın sağlandığı, kamptaki silah hareketliliğinin izlendiği ifade edildi.

Koalisyon, terörist liderleri günün her saatinde hedef almaya devam ettiklerini aktardı.

Koalisyon, operasyonlar sırasında sivillerin zarara uğramaması için tedbirler alındığını açıklayarak operasyonun uluslararası insancıl hukuka uygun olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

Arap Koalisyonu, geçtiğimiz Çarşamba günü ticari gemilere ve petrol tankerlerine karşı tehdit oluşturan Husilere ait 231 deniz mayınının imha edildiğini ve Husi milislerinin 11 deniz mayınını gelişi güzel bir şekilde denize dağıttıklarını tespit ettiklerini açıklamıştı.

Yemen’in Sana kentinde gerçekleştirilen hava operasyonlarında Arap Koalisyonu, Husi milislerinin silahlı insansız hava araçları (SİHA) üretmek için kullandığı bir bina dahil olmak üzere SİHA faaliyetleri için kullanılan gizli yerleri hedef aldı.

 Şarku’l Avsat