Prens Faysal bin Ferhan, Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard ve Meksika Enerji Bakanı Rocio Nahle ile Meksika’da bir araya geldi (SPA)

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Meksikalı yetkililerle görüştü

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Meksika ziyareti sırasında Meksikalı yetkililerle bir araya geldi.

Suudi Dışişleri Bakanı, pazartesi günü Meksika’da Meksikalı mevkidaşı Marcelo Ebrard ile görüştü.

Dışişleri bakanları yaptıkları görüşmede, iki ülkenin çıkarlarına hizmet etmek için yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yaptı.

Görüşmede ayrıca, Suudi Arabistan ve Meksika’nın uluslararası güvenliği sağlama ve dünya genelinde insanlığı tehdit eden silahların yaygınlaşmasını durdurma çalışmalarına övgüde bulunuldu.

Prens Faysal, Meksika Enerji Bakanı Rocio Nahle ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Prens Faysal ve Rocio Nahle, birçok sektördeki yatırım fırsatlarının artırılmasının yanı sıra enerji piyasalarında istikrarın sağlanması için  ikili çabaları değerlendirdi.

Üst düzey diplomatlardan oluşan bir Suudi heyeti, geçtiğimiz hafta Latin Amerika turuna başladı. Perşembe günü Brezilya’ya gelen heyet, yetkililerle yaptıkları görüşmelerin ardından cuma günü Suudi Arabistan’ın Brezilya elçiliğinin yeni binasının açılışını yaptı.

Arab News