Cidde Kornişi Pisti Formula 1 yarışına hazır (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan, Formula 1 Grand Prix yarışlarına hazır

Mekke Valisi ve Kral Selman’ın Danışmanı Prens Halid el-Faysal, 3-5 Aralık tarihleri ​​arasında Cidde Kornişi’nin ev sahipliğinde yapılacak Suudi Arabistan Formula 1 Grand Prix yarışına ilişkin hazırlıkların değerlendirildiği toplantıya dün başkanlık etti.

Suudi Arabistan Otomobil ve Motosiklet Federasyonu Başkanı Prens Halid bin Sultan el-Faysal da toplantıya katıldı.

Mekke Valisi, toplantıda 6 bin 175 metre uzunluğundaki pistin detaylarını dinledi, yarışa günler kala son hazırlıklar ele alındı.

Spor Bakanlığı ve Suudi Arabistan Otomobil ve Motosiklet Federasyonu ortaklığında düzenlenen, Formula 1 takviminde yer alan Suudi Arabistan Grand Prix 2021’e katılacak takımların heyetleri ülkeye gelmeye başladı.

Suudi Arabistan’ın ilk kadın yarış pilotu Reema Juffali, ülkesinin bu Formula 1 Grand Prix’si için büyükelçi olarak atandı.

Cidde’de doğan ve bu yıl Britanya Formula 3 şampiyonasında yarışan Juffali, “F1 Büyükelçisi olarak seçilmekten inanılmaz derecede onur duyuyorum” dedi.

Formula 1 Suudi Grand Prix’sinin başlamasına günler kala, Cidde Kornişi Pisti’nde son rötuşlara yönelik çalışmalar arttı.

Pistin geçtiğimiz Nisan ayında başlayan inşaat çalışmaları, yaklaşık 50 farklı şirketten 3 bin müteahhit ile işbirliği yapıldı. Almanya, Avusturya, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi ülkelerden tedarikçiler de çalışmalarda yer aldı.

Cidde merkezinin yaklaşık 12 km kuzeyinde, Kızıldeniz kıyısında yer alan pist, Belçika’daki Spa-Francorchamps Pisti’nden sonra F1 takvimindeki en uzun ikinci pist oldu.

Şarku’l Avsat