Yemen Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı, Marib’de askeri liderlerle bir araya geldi (SABA)

Yemen Savunma Bakanı: Husi milislerin ilerleyişi sona erdi

Yemen Savunma Bakanı Korgeneral Muhammed el-Makdisi, Husi milislerin ilerleyişinin sona erdiğini söyleyerek, İran Devrim Muhafızları ve Husi liderlerinin trajik bir sonla karşılaşacağını belirtti.

Makdisi, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sağir bin Aziz ve askeri yetkililerin katılımıyla dün Marib’te düzenlenen toplantıda, “Yemen ordu liderleri, yoğun saha operasyonları ve Pers yayılmacı planlarıyla varoluşsal savaşın tamamlanmasını takip ediyor” dedi.

İran işgalinin sona ereceğini dile getiren Makdisi, terörist Kudüs Gücü ve Husi liderlerinin trajik bir sonla karşılaşacağını vurgulayarak, “Yemen’in bütün toprakları özgürleştirilecek, bağımsızlık ve egemenliği yeniden sağlanacak” diye konuştu.

Yemen resmi haber ajansı SABA’ya göre, toplantıya katılan tüm yetkililer, Yemen silahlı kuvvetleri ve aşiretlerin kararlılığını vurgulayarak, ulusal hedeflere ulaşma, devleti yeniden kurma, terörist milislerle yüzleşme yolunda ilerleme sözü verdi.

Savunma Bakanı, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu’na, Yemen halkına, liderlere ve askeri operasyonlara verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, “Yemen halkı, ortak kader savaşında kardeşlerinin duruşunu unutmayacaktır” dedi.

Şarku’l Avsat