Lübnan Enerji Bakanı, seçim anlaşmazlıklarına elektriğin dahil edilmemesi çağrısında bulundu

Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad, seçim anlaşmazlıklarına elektrik akımı konusunun dahil edilmemesi çağrısında bulundu.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın haberine göre Fayyad, “Lübnanlıları ilgilendirmeyen ayrıntılara girmeden, milletvekillerinin, özellikle de milletvekili adaylarının seçim tartışmalarında elektrik akımı konusuna girmemesini temenni ediyorum, zira mesele siyasi değil, tamamen tekniktir” dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Lübnan’ın uluslararası kararlara bağlılığını teyit ederek, parlamento seçimlerinin önümüzdeki baharda yapılacağını ve kabine oturumlarının yeniden başlatılması için çaba sarf edildiğini dile getirdi.

Avn, Birleşmiş Milletler (BM) Özel Koordinatörü Ioana Frontica ile dün yaptığı görüşmede, “Önümüzdeki bahar parlamento seçimleri için tüm hazırlıklar yapıldı ve bu nedenle endişelenmeye ve bazı medyada dolaşan söylentileri dikkate almaya gerek yok” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, özellikle ülkenin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullardan seçmenlere baskı yapmak için yararlanmaya çalışan partiler, örgütler ve dernekler olduğunun altını çizerek, dış taraflarca seçimlere yapılacak herhangi bir müdahale girişimine fırsat verilmeyeceğini söyledi.

Kabinenin oturuma dönmesinin önündeki engellerin üstesinden gelmek için temasların devam ettiğine dikkat çeken Avn, siyasilerin özellikle Beyrut Limanı patlamasına yönelik devam eden soruşturmada yargının çalışmasına müdahale etmemesi ve Anayasa’da öngörülen kuvvetler ayrılığı ilkesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Lübnan’ın, başta BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararı olmak üzere uluslararası kararları uygulama taahhüdünü yineleyen Avn, güneydeki Lübnan ordusu ile UNIFIL güçleri arasındaki mevcut işbirliğinin bölgedeki istikrar ve güvenlik için önemini dile getirdi.

Şarku’l Avsat