Işık gösterilerini izlemeye gelen ziyaretçiler

‘Riyad Ritmi’ etkinliği ışık gösterisi ile Suudi Arabistan tarihini anlatıyor

Tarihi devirleri andıran ve Suudi Arabistan’ın birleşmesinin detaylarını Masmek Sarayı’nın meydanından aktaran bölgenin en büyük eğlence sezonu kapsamında geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ‘Riyad Ritmi’ alanı faaliyetlerine başladı.

Riyad Ritmi etkinliği, bölgenin kültürel ve tarihi hikayelerini anlatan görsel sunumlar ve Masmek Sarayı’nın duvarlarındaki simülasyonlarla Suudi Arabistan’ın tarihi ve kültürel yönlerini öne çıkarıyor.

Masmek Sarayı’nın yanında ve başkentin merkezinde yer alan ve 2022 yılı Ocak ayı ortasına kadar devam edecek olan Riyad Ritmi, sanat ve kültür tutkunlarının ilgisini çeken çeşitli etkinlikler içeriyor. Ekranda Suudi Arabistan’ın tüm bölgelerinde dolaşan bir şahin görüntülenirken, 3D ekranlar da dahil olmak üzere ziyaretçileri büyüleyen özenle tasarlanmış araçlar ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Gösteride, yöreleri simgeleyen özel süslemelerle birlikte müzik eserleri de yer alıyor. Riyad Ritmi sloganı ile birlikte sergilenen estetik tasarımların yanı sıra, Suudi Arabistan’ın tüm bölgeleri ve diğer bölgelerdeki çeşitli popüler adetleri öne çıkaran mobil gösterilere de yer veriliyor.

Etkinliklere ek olarak alanda, restoranlar, kafeler ve fast food büfeleri de yer alıyor. Suudi Arabistan’ın batısı, doğusu, kuzeyi ve güneyi ile tüm kesimlerini temsil eden ekipler tarafından “Mustaqbel” platformunda yer alan öğretilerden ilham alınarak 415 kişilik bir grupla halk oyunları icra ediliyor.

İçerisinde yerel sanatçıların heykellerinin, kum üzerine çizilen resimlerin ve küp şeklinde çizilen resimlerin ve 3 boyutlu sokak sanatçılarının da yer aldığı bölge, Safat Meydanı dahil olmak üzere birçok etkinlik alanını bünyesinde barındırıyor. Etkinlik kapsamında tiyatro ve müzik performanslarına da yer veriliyor.

Meydanda ayrıca geleneksel içecek ve tatlıların servis edildiği, modern bir tarza sahip geleneksel bir kahve olan Safat Kahvesi de bulunuyor.

Bölge, Masmek Sarayı’nın duvarlarında sergilenen, ülkenin birleşmesine dair sahneleri yeniden canlandırarak ziyaretçilerine olağanüstü bir deneyim yaşatıyor.

Etkinlik kültürel miras ve tarihe odaklanarak, Kral Abdulaziz El Suud’un Riyad şehrini restore etmesinden bu yana 100 yıldan fazla bir süre önce geçmiş zamanları, ülke geleneklerini hatırlatan ulusal hikayeler anlatan çeşitli sergiler sunuyor. Riyad Ritmi duvar resimleri, bölgelerin özgünlüğünü ve mirasını teyit eden üç boyutlu görüntülerle ziyaretçiler için bir cazibe merkezi oluşturuyor. Ayrıca etkinliklerde çeşitli yeteneklere sahip kişiler, müzik aletleri kullanarak canlı müzik performansı sergiliyor.

Şarku’l Avsat