MASAM aralık ayının ilk haftasında Yemen’de bin 578 mayın temizledi

Suudi Arabistan Hükümeti, çatışmaların içinde yaşayan Yemen vatandaşlarını desteklemek için insani yardımlarda en çok kullanılan yollara, şimdiye kadar Husi milisleri tarafından döşenmiş 291 bin 931 mayını temizledi.

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) tarafından yürütülen Mayın Temizleme Projesi (MASAM) kapsamında, aralık ayının ilk haftasında Yemen’de 17 anti-personel mayını, 518 anti tank mayını, bin 27 patlamamış mühimmat ve mayın patlatmak için kullanılan 16 adet cihaz olmak üzere toplam bin 578 mayın temizlendi.

Proje başlatıldığından bu yana toplam 291 bin 931 mayın temizlendi. Husi milisleri tarafından çatışmalar esnasında 1,2 milyonun üzerinden mayın yerleştirildi ve bu mayınlar yüzünden yüzlerce sivil hayatını kaybetti.

MASAM, sivilleri korumak ve acil insani yardımların güvenli bir şekilde insanlara ulaşabilmesini sağlamak için Yemen’deki mayınların hepsini temizlemeyi hedefliyor.

Proje, bölgede yaşayan mayın temizleme mühendislerini eğitiyor ve mühendislere modern ekipmanlar sunuyor. Ayrıca Masam, mayın patlamalarının kurbanı olan insanlara yardım ediyor.  Temmuz ayında, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief), 33,6 milyon dolar maliyetindeki MASAM sözleşmesini bir seneliğine uzattı.

Arab News