Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallece bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. (SPA)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, İngiltere Savunma Bakanı Wallece ile görüştü

Görüşmenin gündeminde iki ülke arasındaki askeri işbirliği de vardı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile başta savunma alanı olmak üzere iki ülke arasındaki iş birliğini görüştü. Taraflar, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ve bu gelişmelere yönelik çabaları da gözden geçirdi.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Prens Halid bin Selman’ın eşlik ettiği görüşmede  iki ülke arasındaki ortak çıkar başlıkları da gündeme geldi. Ayrıca Suudi Arabistan ve İngiltere’nin bölgesel ve uluslararası alanda güvenliğin ve istikrarın korunmasında gösterdiği çabalara dikkat çekildi.

Görüşmeye Devlet Bakanı, Kabine Üyesi ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Musaid bin Muhammed el-Ayban, Savunma Bakanlığı İcra İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dr. Halid el-Bayari, Savunma Bakanlığı Ofisi Genel Müdürü Hişam bin Abdulaziz ve Savunma Bakanı Askeri Danışmanı Tuğgeneral Mühendis Talal el-Uteybi de katıldı.

İngiliz heyetinde de İngiltere’nin Riyad Büyükelçisi Neil Crompton, Ortadoğu Askeri Danışmanı Sammy Sampson ve Askeri Ataşe Tuğgeneral Patrick Donald vardı.