Kim Yo-Jong, eski lider Kim Jong Il’in ölümünün 10. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törene katıldı (Yonhap)

Kuzey Kore lideri kız kardeşini terfi ettirdi

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-Jong’u daha yüksek bir siyasi pozisyona terfi ettirdiğini bildirdi.

Yonhap, Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’dan alıntı yaparak, Kim Yo-Jong’un eski lider Kim Jong Il’in ölümünün 10. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende İşçi Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyeleriyle birlikte yer aldığına dikkat çekti.

Habere göre, Kim Yo-jong Siyasi Büro’nun sekiz üyesi ve diğer yedek üyeler arasında yer aldı. Bu da, Siyasi Büro üyesi veya yedek üyesi olarak atanmış olabileceğini gösteriyor.

Kuzey Kore devlet televizyonu tarafından Cuma günü düzenlenen anma töreninde, Kim Yo-jong’un Siyasi Büro üyelerin yanında durduğu görüldü.

Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Kim Yo-jong, şu anda Devlet İşleri Komisyonu üyesi ve İşçi Partisi Merkez Komitesi Departman Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Daha önce Siyasi Büro yedek üyesi olarak görev alan Kim Yo-Jong’un rütbesi ocak ayında düzenlenen İşçi Partisi Kongresi’nde düşürüldü.

Şarku’l Avsat