Riyad Sanayi ve Ticaret Odası, Pazarlama Yaratıcılık Ödülleri'nin törenini düzenledi (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan’da reklamcılık ve pazarlamada büyük atılım

Al-Aclan’dan Şarku’l Avsat’a: Kamu, özel ve kar amacı gütmeyen sektörlerin rekabeti, endüstrinin yaratıcılığını teşvik ediyor

Riyad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aclan el-Aclan, Şarku’l Avsat’a, Suudi pazarında reklam ve pazarlamada endüstri ve yaratıcılık düzeyinde bir kayma olduğunu ve bu nedenle tüm standartlara göre yüksek küresel ürün, içerik ve teknolojiye sahip kamu, özel ve kar amacı gütmeyen sektörler arasında yüksek rekabet olduğunu belirtti. Ayrıca Suudi Arabistan’ın, uluslararası alanda gelişmek ve ilerlemek için büyük ve istikrarlı adımlar attığını vurguladı.

Aclan, Suudi Arabistan’ın reklam pazarı da dahil olmak üzere tüm sektörlerde kalite çağını yaşadığını kaydederek, ürünlerinin küresel olarak rekabetçi hale geldiğini ve gelecek aşamada devletin isteklerine ayak uydurmak için somut ilerleme elde edildiğini kaydetti.

Ayrıca Aclan, geçtiğimiz günlerde Riyad’da düzenlenen Riyad Sanayi ve Ticaret Odası Pazarlama Yaratıcılık ödül töreninde yaptığı konuşmada Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu yolculuğunda yaşadığı yenilikler ve kalkınma patlamasına ayak uyduran yaratıcı pazarlama çalışmalarının bir fırsat olduğunu söyledi.

Öte yandan Yönetim Kurulu Üyesi ve Riyad Sanayi ve Ticaret Odası Ticari Ayrıcalık ve Pazarlama Komitesi Başkanı Muhammed er-Ruveyğ ve Dijital Medya Komitesi Başkanı Rakan el-Feyzi, pazarlama ve tanık olduğu belirgin dönüşümler hakkında birer sunum yaptılar. Ayrıca 91. Ulusal Gün anma töreninde devlet kurumları, özel sektör ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından başlatılan pazarlama kampanyalarının önemine de dikkati çektiler.

Riyad Sanayi ve Ticaret Odası ile merkezi Kahire’de bulunan Yaratıcı Endüstri Şirketi arasında gerçekleştirilen mutabakat anlaşmasına göre, reklam ve medya komitesinin ‘Balcona’ platformu ve şirketin ‘yaratıcı endüstri’ platformu tarafından temsil edilen gruplar aracılığıyla etkinlikler düzenleme ve aralarında işbirliğini teşvik etme anlayışına dayalı olarak konferanslar, atölye çalışmaları, sunumlar ve yenilikçi sergiler düzenleyerek Mısır ve Suudi Arabistan’daki reklam şirketleri arasında bilgi alışverişinde bulunmanın ve ortak etkinlikler yoluyla kapasite geliştirmesi planlandı.

Mutabakat, yaratıcı endüstrinin her seviyesindeki çeşitli etkinliklerine ek olarak, konferanslar, iletişim platformları, çalıştaylar, sunumlar ve sergiler organize ederek şirketlerin liderleri ve yenilikçiler için yaratıcı teşvik alanındaki yeteneklerinden yararlanmayı amaçlıyor.

Üniversite öğrencileri, özel sektör ve firmayı birbirine bağlayan ‘Yaratıcılık Odası’ girişiminden faydalanmak ve ortak programlar oluşturmak için tarafların iş birliği şart koşuluyor. Yeni hedefleri yenilikçi ve yaratıcı bir şekilde düşünmelerini sağlayan ortam sağlamak ve bunları özel sektörün ihtiyaçlarının pratik gerçekliğine bağlamak üzere çeşitli alanlarda yaratıcılıklarını vurgulamak için rekabetçi yarışmalar başlatıyor.