Riyad Üçlü Gecesi, Arap sanatının yıldız isimlerini bir araya getiriyor

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad halkı ve ziyaretçileri, önümüzdeki Cuma günü, Riyad Sezonu festivali alanlarından biri olan Riyad Şehir Bulvarı’ndaki ‘Muhammed Abdu Arena’ tiyatrosunda düzenlenecek ‘Riyad Üçlü Gecesi’nde Arap sanatının ünlü isimlerini bir araya getirecek dev konseri bekliyor.

13 Arap sanatçı, bu sayıda ünlü ismin bir gecede toplanması özelliğiyle, bölgede türünün ilk örneği olan en büyük sanatsal etkinlikte sahne alacak. 13 sanatçının isimleri ise şöyle: Muhammed Abdu, İbadi Al-Cevher, Abdullah Al Ruveyşid, Nebil Şuail, Macid Al-Mühendis, Ahlam, Neval Al-Kuveytiyye, Esala Nasri, Ali Bin Muhammed, Enğam, Asil Ebu Bekir, Esma Lemnur ve Fahd Al Kubeysi.

Suudi Arabistan Eğlence İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Turki Al-i Şeyh söz konusu geceyle ilgili yaptığı paylaşımda, “Bundan daha mı güçlü?” diye sordu. Şeyh ayrıca, Twitter’dan geceyle ilgili bir video paylaştı ve “Bir takımyıldızı, bölgenin en büyük festivali olan Riyad Sezonu’nda 31 Aralık günü bizi mutlu etmeyi planlıyor” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Muhammed Abdu, videoda törene katılan meslektaşları için şunları söyledi:

“Allah’ın izniyle hepiniz benimlesiniz. Bu sefer bir eylem yapmak istiyoruz. İnsanları mutlu etmek için birlikte yola çıkalım.”

Abdu, “Ebu Nasır (Turki Al-i Şeyh) ile mükemmeli yakalamak için çalışıyoruz. Bu günlerde Riyad gecelerine güzellik katan yeni bir şey yapıyoruz” dedi. Konsere katılacak sanatçılar ise ‘coşkulu’ olarak nitelendirdikleri bu geceye karşı duydukları heyecanı vurguladı.

Konserin biletleri, Arap yıldızların Riyad semalarında şarkılar söyleyeceği ‘olağanüstü büyük bir gece’ beklentisiyle, satışa çıkmasından kısa bir süre sonra tükendi. Sanatçılar konserde izleyenlere en iyi şarkılarını sunacak. Konser, Riyad Sezonu kapsamında ‘Shahid VIP’ platformundan canlı olarak yayınlanacak.

Şarkul Avsat